Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

PNL Alba nu este de acord cu practicile șefului ISJ Dorin Sandea, care amintesc de trecută guvernare

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Adrian SimionPNL Alba a cerut reprezentanţilor şi simpatizanţilor săi din învăţământ să nu susţină şi să nu voteze în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, reţeaua de şcolarizare şi noul Plan de învăţământ, propus de domnul inspector şcolar general, profesor Dorin Sandea.

Acestea presupun scăderea numărului de clase şi a numărului de norme, prin comasarea sau reducerea de clase, în special în municipii şi oraşe, şi implicit reducerea parţială sau totală a posturilor pentru mai multe cadre didactice, contrar prevederilor legale.

Totodată, PNL  Alba îi solicită domnului inspector şcolar general, profesor Dorin Sandea, să înceteze presiunile asupra directorilor de şcoli şi asupra cadrelor didactice, în sensul aprobării acestor reduceri şi să-şi asume recomandările imperative verbale, care cer numărul maxim de elevi/clasă, ceea ce duce la scăderea calităţii actului de învăţământ.

PNL Alba îi cere inspectorului Dorin Sandea să facă demersurile necesare pe lângă Ministerul Educaţiei în vederea suplimentarii bugetului pentru plata drepturilor salariale pentru toate cadrele didactice şi să iniţieze dezbateri publice transparente cu sindicatele din învăţământ, cadrele didactice şi părinţii. Şi să aplice principiul „Înainte de a tăia gândeşte de 10 ori! ”.

PNL Alba nu este de acord cu desfiinţarea nici unei şcoli şi a normelor didactice, în condiţii de presiune şi lipsa de transparentă. Dacă domnul inspector şcolar general, profesor Dorin Sandea, va continua cu astfel de decizii personale, PNL Alba va analiza posibilitatea de a se adresa instanţei şi va susţine demersurile în justiţie ale cadrelor didactice afectate de „reforma Sandea” de tip… Boc, care a însemnat închiderea a circa 160 de scoli din judeţul Alba.

O discuţie în acest sens nu a avut loc în interiorul USL Alba, iar PSD şi dl. Dorin Sandea trebuie să-şi asume public aceste demersuri, întrucât PNL Alba nu este de acord cu practici care amintesc de trecută guvernare.

Depăşirea bugetului în judeţul Alba este justificată de faptul că avem două zone montane, iar costul standard per elev este insuficient indiferent de zonă geografică. Concludent este faptul că la nivelul judeţului Alba doar trei şcoli se încadrează în costul standard per elev. Nu poţi pune pe  acelaşi palier judeţul Alba, un judeţ de munte, cu alt judeţ din zona de câmpie. Totodată, nu poţi iniţia astfel de demersuri fără o susţinere politică, o consultare publică reală cu profesorii, sindicatele şi părinţii. Fiecare caz trebuie analizat în deplină transparentă, în colaborare cu autorităţile locale, care îşi cunosc cel mai bine nevoile.

O soluţie legislativă o poate constitui modificarea cuantumului per elev, în Parlament. Din aceste motive, PNL Alba îi solicită domnului inspector şcolar general, profesor Dorin Sandea, să iniţieze demersurile nescesare pe lângă ministrul Educaţiei, ministru PSD, de altfel, în vederea realocarii de fonduri cadrelor didactice din Alba.

Adrian Simion, purtător de cuvânt PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 20 octombrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 20 octombrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 20 octombrie 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea