Ploile, o binecuvântare pentru agricultura judeţului Alba
*Cel mai mult a plouat la Mihalţ – 28,5 litri/mp
Deşi puţin cam târziu, iată că au venit şi ploile mult aşteptate. După seceta din această vară, ce a afectat grav atât culturile oamenilor, cât şi debitele apelor din ţară, ploile de acum sunt bune pentru efectuarea lucrărilor agricole şi însămânţărilor de toamnă.
În judeţul nostru, cel mai mult a plouat, în 24 de ore, la Mihalţ – 28,5 litri/mp, urmat de Teiuş – 25,4 litri/mp, Blaj – 21,4 litri/mp, Colibi – 21,2 litri/mp, Benic – 20 litri/mp, Poşaga – 19 litri/mp, Bărăbanţ – 19,7 litri/mp, Buru – 19,3 litri/mp, Alba Iulia – 17 litri/mp. Ploile din această perioadă au dus la creşterea debitelor râurilor din judeţ, după ce în timpul verii debitele s-au redus la un sfert din cele obişnuite. Mureşul, la Alba Iulia, are un debit care ajunge aproape la jumătatea celui mediu multianual al lunii, 16,2 mc/s, la fel şi Arieşul, la Albac, curge cu 2,4 mc/s, în timp ce debitul său mediu este de 5,98 mc/s. Râul Geoagiu, la Teiuş, curge cu 0,157 mc/s, iar debitul mediu este de 0,71 mc/s, Târnava Mare, la Blaj, are un debit de 3,3 mc/s, aproape de jumătatea debitului mediu multianual al lunii, de 7,59 mc/s. Ampoiul, la Bărăbanţ, curge cu 0,48 mc/s, faţă de 1,97, cât este debitul său mediu, iar Râul Sebeş are un debit de 1,7 mc/s, în timp ce debitul mediu ajunge la 7,93 mc/s.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025: Ce schimbări au intervenit din acest an la cardurile sociale
Vouchere pentru alimente ”Sprijin pentru România” 2025: Care sunt schimbările oficiale la cardurile sociale în acest an Voucherele destinate alimentelor pentru persoanele vulnerabile vor fi acordate și în 2025, dar frecvența acordării acestora se va reduce de la două luni la trei luni. Concret, vor fi oferite persoanelor vulnerabile două vouchere, fiecare în valoare de […]