Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Plata cu numerar, limitată: Când intră în vigoare măsura și care va fi limita zilnică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plata cu numerar, limitată: Când intră în vigoare măsura și care va fi limita zilnică

O parte dintre noile măsuri fiscale care se găsesc în pachetul pregătit de Executivul de la București vor întra în vigoare de la data de 1 noiembrie 2023. Printre aceste măsuri se înscrie și limitarea plăților cash la comercianți.

Mai precis, de la mijlocul acestei săptămâni, se va putea încasa cash doar în limita unui plafon zilnic. Acesta va fi în valoare de 1.000 lei de la o persoană juridică.

Astfel, conform proiectului, urmează să mai fie interzise și încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei. Apoi, este vorba și de limitarea la suma de 2.000 lei în cazul magazinelor de tipul cash and carry. Tot în aceste măsuri se prezintă și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii. Pentru acestea din urmă, valoarea este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei.

În plus, vor fi interzise și plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturi. Pentru acestea, valoare va trebuie să nu fie mai mare 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, scrie adevarul.ro.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea