Rămâi conectat

Curier Județean

Plângere penală pentru o Asociație ecologică de pe Valea Sebeșului. Inspectorii ITM Alba au descoperit 14 persoane muncind ”la negru”

Alexandra Mates

Publicat

în

O asociație ecologică din Săvădisla, județul Cluj, cu punct de lucru pe Valea Sebeşului s-a ales cu plângere penală, după ce ITM Alba a descoperit 14 persoane primite la muncă fără forme legale de angajare.

Plângerea penală a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş.

Potrivit Codului Muncii, fapta de a primi la lucru mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare constituie infracţiune.

Inspectorii ITM Alba au verificat săptămâna trecută 33 de firme din județ, cu un număr total de 1.605 angajați. Nu a fost aplicată nicio amendă, singura sancțiune fiind plângerea penală pentru Ascoația Ecologică ”Pădurea Verde” din Săvădisla-Jud. Cluj – P.L.Valea Sebeşului (amenajări silvice), unde au fost găsite 14 persoane fără forme legale de angajare.

Asociatia Ecologica ”Pădurea Verde” este o organizație nonguvernamentală care desfășoară atât activitate non profit, cât și activitate economică. Asociatia a luat ființă în 2007 si are ca obiect de activitate protectia mediului și îmbogățirea ecosistemului prin activități silvice și de împădurire în raza teritorială a județului Cluj precum și a județelor limitrofe.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 28 de unități și constatate 63 de deficiențe. Inspectorii ITM Alba au aplicat 10 sancțiuni: 8 avertismente și  2 amenzi în cuantum total de 7.500 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea