Petrecerea burlacilor, ultimul dezmăţ dinaintea nunţii. Obiceiul venit din Sparta trebuie să aducă o amintire memorabilă
Petrecerea burlacilor, sau ultima petrecere „condimentată” din viaţa celibatarilor este organizată de obicei, în weekend-ul premergător nunţii. Tradiţia petrecerii burlacilor vine din Sparta, iar în ultimul timp evenimentul a avut o ascensiune mare şi în România, mai ales în rândul nuntaşilor tineri. După cum putem vedea, prin pozele şi statusurile postate pe site-ul de socializare Facebook, tot mai mulţi miri au parte de un ultim chef înainte de a face pasul cel mare. Chiar şi unii miri sunt de părere că la această petrecere se pot face lucruri „interzise” care pot fi tolerate, dar neacceptate după noaptea nunţii.
Ideea unei ultime petreceri înainte de căsătorie datează din antichitate. În Sparta, războinicii organizau o cină în onoarea celui care urma să se căsătorească şi cinsteau pentru cel care petrecea ultima noapte de bărbat singur. Odată cu emanciparea femeii, acest obicei a fost preluat şi de sexul frumos, că doar vorba aia, drepturile şi libertăţile sunt egale, conferite de Constituţie. Povara organizării unei astfel de petreceri cade pe umerii cavalerului de onoare, care trebuie să se ocupe de invitaţii şi să afle care sunt activităţile preferate de mire, înainte de a spune adio libertăţii.
Mai nou, pe piaţa din România s-au înfiinţat firme de organizat petreceri ale burlacilor, precum şi ale burlăciţelor. Acestea oferă un cadru intim, fără accesul altor persoane în locaţia aleasă. Invitaţii au parte de muzică, băutură, un show de striptease dedicat special burlacului, iar clauza de confidenţialitate a serviciului va fi mereu respectată. Preţurile unui astfel de eveniment variază foarte mult în funcţie de serviciile oferite şi pot ajunge până la câteva mii de euro.
Amploarea tradiţiei a atins cote nebănuite în ultima perioada, comediile americane, The Hangover fiind de multe ori un reper al distracţiei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana