Peste 700 de persoane din Alba și alte cinci județe beneficiază de servicii de antreprenoriat pentru înfiinţarea unor afaceri
Un număr de 750 de persoane din şase judeţe situate în centrul ţării, între care și Alba, vor beneficia de servicii de antreprenoriat pentru înfiinţarea unor afaceri şi crearea de locuri de muncă, cu ajutorul unui proiect finanţat din fonduri europene, în valoare totală de 21,7 milioane de lei, derulat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară în parteneriat cu SC Formare Managerială în Turism – FMT şi SC Abeona SRL.
Potrivit unui comunicat al FSIA remis miercuri AGERPRES, proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 şi se desfăşoară pe o perioadă de 36 luni (15 ianuarie 2018 -14 ianuarie 2021) în regiunea Centru la nivelul judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Alba şi Sibiu.
Valoarea totală a proiectului este de 21,7 milioane de lei, iar valoarea cofinanţării UE se ridică la 18,26 milioane de lei.
„Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea gradului de ocupare, facilitarea accesului pe piaţa muncii şi dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru 750 persoane prin furnizarea unor măsuri integrate de antreprenoriat, orientate pe creşterea mobilităţii şi a gradului de ocupare a persoanelor şomere, inactive, inclusiv a înfiinţării şi dezvoltării unor activităţi independente non-agricole în scopul creării de noi locuri de muncă durabile în zonele urbane din regiunea de implementare Centru”, se arată în comunicat.
În proiect se pot înscrie ca şi grup ţintă persoane fizice şomere, persoane inactive pe piaţa muncii şi persoane care au un loc de muncă şi doresc să înfiinţeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă prin înfiinţarea unei afaceri non-agricole în mediul urban şi au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau urban din regiunea Centru.
Rezultatele principale ale proiectului se vor concretiza astfel: 1.800 de persoane din regiunea Centru informate privind cultura antreprenorială, 750 persoane fizice din regiunea Centru selectate în GT, 750 persoane participante la cursurile de competenţe antreprenoriale, 90 planuri de afaceri selectate în vederea acordării ajutorului de minimis (subvenţii pentru înfiinţarea/ dezvoltarea de start-up-uri non-agricole în zona urbană a regiunii Centru).
Persoanele din grupul ţintă vor parcurge un curs de competenţe antreprenoriale finalizat cu o diplomă recunoscută la nivel naţional şi european, iar cele mai bune 90 de planuri de afaceri vor fi finanţate cu sume de până la 40.000 euro, ajutor de minimis din bani publici, în proporţie de 100% pentru derularea afacerii.
Sursa Agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2024 | Când ajung SUMELE RESTANTE la pensionari. Anunțul ministrului Muncii Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a anunțat ce se întâmplă cu pensiile românilor care nu au primit încă pensiile recalculate. Oficialul a promis că toți banii vor ajunge la oameni până la finalul anului, în cursul lunii decembrie 2024. Pensionarii […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentariio zi ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată