Peste 45 de companii și-au arătat disponibilitatea de a contribui la construirea unui exemplu de Smart City la Alba Iulia
Marius Bostan a declarat, marți, la prezentarea bilanțului său ca ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională că peste 45 de companii și-au arătat disponibilitatea de a contribui la construirea, până în 2018, a unui exemplu de Smart City la Alba Iulia.
„Am lansat și am primit deja suport de la peste 45 de companii, din banii lor, de a construi un exemplu de Smart City până în 2018. Deși noi ne-am asumat un mandat redus, am lansat totuși această chemare industriei și industria m-a sprijinit, au venit alături de mine și avem deja peste 45 de companii care și-au arătat disponibilitatea de a contribui până la la 1 decembrie 2018, când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, să avem un oraș istoric, Alba Iulia, un oraș vechi de 2.000 de ani, să îl avem un oraș al viitorului, să fie un exemplu pentru celelalte municipalități și nu atât pentru țara noastră cât și pentru orașe din alte țări. Sunt așteptați în 2018 la Alba Iulia peste 1.000 de primari, peste 2 milioane turiști și sunt convins că va fi un proiect de succes și că va fi continuat de administrația publică locală împreună cu ministerul și în parteneriat cu companiile private”, a afirmat Marius Bostan.
Marius Bostan a anunțat, la mijlocul lunii mai, că orașul Alba Iulia ar putea deveni primul oraș inteligent (Smart City) din România, ca urmare a derulării unui proiect-pilot ce ar urma să se finalizeze până în anul 2018.
„În ceea ce privește conceptul de Smart City, am început un proces în minister de construire a unui concept de colectare a bunelor practici și deschiderea unor canale de comunicare, astfel încât să facem un gen de ‘guidelines’, cât mai bine structurate, legat și cu cadrul legal. În același timp, aș vrea să lansez azi o provocare: să construim primul oraș inteligent din România până în 2018. Acest oraș să fie Alba Iulia. De ce Alba Iulia? În afara faptului că vorbim despre 100 de ani de la Unire, aș vrea să vă spun că Alba Iulia este singurul oraș din România care au avut o strategie pe termen lung de dezvoltare și s-a și ținut de ea. Este un oraș care a fost declarat de mai multe instituții internaționale un oraș bine administrat, a început să facă pași importanți’, afirma atunci Bostan.
Termenul de Smart City este utilizat pentru a desemna orașele care apelează intensiv la tehnologiile noi ‘tip Smart’ dedicate îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelului de confort al cetățenilor din localitățile urbane și rurale, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung.
Marius Bostan este unul dintre cei patru miniștri pe care premierul Dacian Cioloș i-a înlocuit, marți, din funcție. Primul ministru a anunțat, marți seară, schimbarea unor miniștri din cabinetul pe care îl conduce, pe listă aflându-se și ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.
„După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. (…) Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. (…) Vreau să mulțumesc domnilor miniștri Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan și Dan Stoenescu”, a declarat Cioloș la Palatul Victoria.
Sursa Agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]