Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 43.000 de vizitatori la Muzeul Unirii din Alba Iulia, în prima jumătate de an. Lecţiile de istorie vie cu Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului, printre marile atracţii

Alexandra Mates

Publicat

în

muzeul unirii alba iulia Peste 43.000 de persoane au vizitat Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, în primele şase luni ale acestui an. Potrivit reprezentanţilor muzeului, numărul de vizitatori este în creştere, cu 5000 de persoane mai mult, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Această sporire a numărului de vizitatori se datorează atât manifestărilor culturale desfăşurate de muzeul albaiulian cât şi a numeroaselor evenimente organizate de administraţia locală în Cetatea Alba Carolina. Se pare că cei mai mulţi dintre turişti aleg să viziteze în weekend muzeul, atunci când în Cetate au loc şi lecţiile de istorie vie cu Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului.

De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii trecute, nu mai puţin de 43.678 de persoane au trecut pragul Muzeului Naţíonal al Unirii din Alba Iulia. Faţă de anul trecut, când tot pentru această perioadă s-au înregistrat 38.517 vizitatori, se remarcă o creştere apreciabilă de peste 5.000 persoane.

Bogatul patrimoniu istoric şi cultural pe care îl deţine muzeul albaiulian şi evenimentele organizate de acesta precum Noaptea Muzeelor, sau lecţiile de istorie vie cu Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii noaptea muzeelorApoulonului,  şi celelate evenimente de weekend organizate de Primăria Alba Iulia, atrag tot mai mulţi turişti.

Spre exemplu, „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă”, evenimentul ce a avut loc pe data de 17 mai, a adus, doar pentru câteva ore, 8.000 de persoane în muzeu.

Vedeţi aici Noaptea Muzeelor la Alba Iulia: Eroi legendari precum Horea şi Avram Iancu şi multe alte personaje îşi deapănă amintirile miilor de vizitatori

garda romana050Cele mai aglomerate zile au fost cele din weekend-uri, ceea ce este explicabil dacă se are în vedere programul derulat de administraţia locală: Weekend-uri în Cetatea Alba Carolina. În cadrul acestuia se înscriu şi reprezentaţiile Legiunii XIII Gemina de la Apulum şi Lupilor Apoulonului, care au loc în fiecare zi de vineri, de la ora 19.00, în faţa Porţii a IV-a.

Vedeţi aici unul dintre spectacolele de senzaţie a renactorilor albaiulieni în Cetatea Alba Carolina. Un turist arădean a aflat “pe viu” cum e să fii legionar în Garda Romană iar uliul Gusti a aterizat…în capul unei doamne.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea