Rămâi conectat

Actualitate

Peste 40.000 locuri de muncă în România, în PERICOL din cauza unei legi: Peste 66% dintre angajați sunt femei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 40.000 locuri de muncă în România, în PERICOL din cauza unei legi: Peste 66% dintre angajați sunt femei

În acest moment sunt, în Parlament, câteva proiecte de lege care atacă un domeniu distrugând foarte multe locuri de muncă.

Ne referim la jocurile de noroc. Despre acest ne-a vorbit președintele Fedbet, Soare Vlad-Cristian, la DC News și DC News TV.

„Ne dorim să existăm în continuare. Ar fi un impact care s-ar răsfrânge peste 40.000 de angajați. Acești oameni ar rămâne șomeri. La un moment dat, ni s-a dat un răspuns impertinent: „Ce, domnule, ce angajați? Ăia care stau la tejghea?!” Este o modalitate foarte naivă de a vedea această industrie.

Industria jocurilor de noroc este formată și din oameni care termină facultăți și care, în funcție de specialitate, astăzi, în România, nu au unde altundeva să lucreze. De exemplu, dacă termini Matematică – Statistică, te poți angaja fie la un institut de cercetare – unde sunt foarte puține locuri, fie în industria jocurilor de noroc. Noi, în industria jocurilor de noroc, avem nevoie de acești oameni. Sunt oameni foarte bine pregătiți. În momentul în care restrângi activitatea, vei restrânge și locurile de muncă. Cred că peste 66% dintre angajați sunt femei. Subiectul trebuie gândit și din perspectiva aceasta. Sunt foarte multe componente pe care cei care au propus aceste proiecte nu le-au luat în considerare”, a zis Soare Vlad-Cristian la DC News și DC News TV.

Industria de jocuri de noroc plătește taxe zilnice de aproximativ 3 milioane de euro, având un grad de conformare de peste 98% și mai mult de 40.000 de locuri de muncă asigurate. Un procent de 4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc este direcționat anual către Fondul cinematografic pentru încurajarea și susținerea industriei cinematografice, iar o contribuție de 0,5% din veniturile realizate merge către Fondul Cultural Național. De asemenea, 1%, respectiv 0.2% din taxele prevăzute de legea specială a jocurilor de noroc merg către Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Național Paralimpic. Efectul jocurilor de noroc asupra economiei românești nu se limitează doar la plata taxelor, companii care furnizează servicii în domenii precum real estate, marketing, contabilitate sau IT fiind printre partenerii tradiționali ai acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Fiscal 2025: Fără bon fiscal pe hârtie la plata cu cardul, decât la solicitarea expresă a clienților. Ce dificultăți pot să apară în caz de în caz de dispute legale sau financiare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Fiscal 2025: Fără bon fiscal pe hârtie la plata cu cardul, decât la solicitarea expresă a clienților. Ce dificultăți pot să apară în caz de în caz de dispute legale sau financiare Bonurile fiscale nu mai sunt imprimate la plata cu cardul, decât la solicitarea expresă a clienților, ca urmare a unei noi legi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea