Peste 200 de familii din Alba au rămas fără alocaţiile copiilor din cauza absenţelor de la şcoală
O situaţie îngrijorătoare, privind interesul copiilor din judeţul nostru pentru frecventarea şcolii, reiese din ultimele date centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba privind suspendarea sau diminuarea alocaţiei pentru susţinerea familiei. Legislaţia prevede că familiile care au în întreţinere copii de vârstă şcolară, beneficiază de alocaţie în condiţiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ organizate potrivit legii, cu excepţia celor care le întrerup din motive medicale, şi nu înregistrează în cursul unui simestru absenţe nemotivate care să conducă la scăderea sub 8, a notei la purtare.
În urma datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a situaţiei privind frecventarea cursurilor de către copii, în semestrul I al anului şcolar 2011 – 2012, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a luat măsura suspendării alocaţiei pe o perioadă de 3 luni, pentru 215 familii, dintre care 190 în luna februarie şi 25 în luna martie, şi diminuarea cuantumului alocaţiei pentru alţi 346 de beneficiari, din care 129 în luna februarie şi 217 în luna martie.
În total, în judeţul Alba, 4.916 de familii beneficiază de alocaţie de susţinere a familiei, mai multe cu aproape 800 decât în judeţul Cluj. De asemenea, numărul familiilor clujene rămase fără alocaţie pentru următoarele 3 luni este de doar 90, faţă de 215 în Alba.
În concluzie, vorbim de cea mai proastă economie, dacă poate fi numită aşa, pe care statul o face în judeţul Alba, prin aceste tăieri cauzate de absenţele copiilor. Preţul plătit pe termen lung de către societate, pentru lipsa educaţiei membrilor săi, este de obicei unul extrem de mare.
Bogdan PRESECAN
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025: Până când se mai poate cumpăra vechime în muncă. Contribuția la sistemul public de pensii, MAJORATĂ din 1 ianuarie
PENSII 2025: Până când se mai poate cumpăra vechime în muncă. Contribuția la sistemul public de pensii, MAJORATĂ din 1 ianuarie Costul pentru completarea vechimii în muncă va crește semnificativ începând cu 1 ianuarie 2025: de la 11.100 lei pe an la aproximativ 12.200 lei pe an, odată cu majorarea salariului minim brut pe țară. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum o zi
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Actualitateacum o oră
29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum o zi
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Ştirea zileiacum 5 zile
ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 24 noiembrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS