Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 160 de polițiști vor fi la datorie, în perioada Crăciunului, în județul Alba. Recomandări pentru cetățeni pentru prevenirea incidentelor

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Peste 160 de polițiști vor fi la datorie, în perioada Crăciunului, în județul Alba. Recomandări pentru cetățeni pentru prevenirea incidentelor

În medie, peste 160 de polițiști vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare, astfel încât cetățenii să petreacă Nașterea Domnului în liniște și siguranță.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor fi la datorie, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale și menținerea fluenței și siguranței traficului rutier.

Pentru ca zilele de sărbătoare care urmează să se desfășoare în condiții de siguranță, peste 160 de polițiști vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor care vor acționa în fiecare dintre zile, 90 sunt de la structurile de ordine publică, 40 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi zilnic, peste 80 de autospeciale și 12 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, adresează cetățenilor următoarele recomandări:

  • Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
  • Nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112!
  • Nu vă lăsați copiii nesupravegheați !
  • Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate!
  • Nu achiziționați articole cu conținut pirotehnic de la comercianți neautorizați;
  • Atragem atenția cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave.

Conducătorilor auto le recomandăm să-și echipeze mașinile corespunzător, să adapteze, permanent, viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic, să evite efectuarea de depășiri riscante, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiți, să conducă cu multă atenție și răbdare și să nu uite de politețea rutieră!

Polițiștii din Alba adresează tuturor cetățenilor urări pentru un Crăciun în siguranță, alături de cei dragi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea