Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Peste 10.400 de cazuri de rujeolă la nivel național de la izbucnirea epidemiei. Niciun nou caz de îmbolnăvire în Alba de mai bine de trei luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul total de cazuri de rujeolă raportate în România de la debutul epidemiei şi până vineri a ajuns la 10.423, 116 fiind înregistrate în ultima săptămână, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

În județul Alba, de la izbucnirea epidemiei, au fost confirmate 187 de cazuri, însă niciunul nou de mai bine de trei luni.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 12.01.2018 este 10 423, din care 38 de decese. Cel de-al 38-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil cu retard psihomotor in varsta de 2 ani, sex maculin, nevaccinat, din jud. Suceava.

In saptamana 08 – 12.01.2018 au fost raportate inca 116 de cazuri nou confirmate in 15 judete si in municipiul Bucuresti, astfel:

1 IASI – 22

2 PRAHOVA – 22

3 VASLUI – 13

4 NEAMT – 9

5 BACAU – 7

6 BRAILA – 7

7 MUN. BUCURESTI – 7

8 BOTOSANI – 5

9 OLT – 5

10 SUCEAVA – 5

11 GALATI – 4

12 BRASOV – 3

13 ARGES – 2

14 CALARASI – 2

15 DAMBOVITA – 2

16 IALOMITA – 1

TOTAL – 116

Vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire și este asigurată prin Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

Rujeola este o boală cu contagiozitate foarte mare și cu complicații severe: diareea (gravă mai ales în cazul sugarilor), otita medie, pneumonia, encefalita și decesul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea