Percheziții în Alba, Timiș, Vâlcea și Mehedinți la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani
Sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii efectuează, joi dimineața, 19 percheziții, în 4 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani și la sediile firmelor administrate de acestea. Prejudiciul cauzat în cauză este de peste 1.000.000 de euro.
57 de polițiști, dintre care 40 specializați în investigarea criminalității economice, efectuează 19 percheziții în județele Timiș, Alba, Vâlcea și Mehedinți, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale firmelor administrate de acestea.
Activitățile sunt coordonate de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și se desfășoară în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
De asemenea, la acțiune participă 17 luptători de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi.
În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) la 4 societăți comerciale cu sedii declarate în județul Timiș, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.
Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția și livrarea de materiale feroase și neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit.
Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro.
Ulterior, prin intermediul societăților controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operațiuni sau tranzacții financiare.
Astfel, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciți pe conturile bancare.
De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăților, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienței și circulației banilor.
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor Un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1 a încheiat un acord de recunoaștere a […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată