Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2024: Cine va avea pensia majorată cu până la 90% de anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Cine va avea pensia majorată cu până la 90% de anul viitor

Potrivit declarațiilor făcute la sfârșitul lunii octombrie, pensiile se vor majora de două ori, de anul viitor. Totuși, pe lângă acest lucru, oficialii mai vin cu o veste bună și anume că unii seniori vor avea în plus la pensii și până la 90%.

Citește și: Pensii 2024: Ce români vor avea parte de 2 MAJORĂRI odată cu noua lege. Cum se vor calcula pensiile

„Pensiile vor crește anul următor de două ori! Prima dată la 1 ianuarie, prin indexarea cu 13,8%. Și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform legii.

Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același ani. Avem însă o condiție de îndeplinit, să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe data de 20 noiembrie. De aceea fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare, să trateze cu prioritatea această lege pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp.

Nu aș vrea ca din cauza unor blocaje, mai ales în Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate, sau și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate, cum a fost trecut în PNRR, până în 2070”, este mesajul pe care l-a transmis premierul României, Marcel Ciolacu.

Recalcularea pensiilor

Simona Bucura Oprescu susține informațiile pe care le-a transmis Marcel Ciolacu. Mai mult de atât, aceasta a mai precizat și că după finalizarea procesului de recalculare, nicio pensie nu va scădea. Există pensionari care vor primi și până la 90% în plus.

Citește și: PENSII 2024: Majorarea pensiilor în funcţie de anul naşterii sau cel al pensionării. Câţi bani primesc în plus pensionarii

Potrivit informațiilor oferite de aceștia, în cazul unui român cu un stagiu de cotizare de 35 de ani pe salariul minim pe economie, cu o pensie minimă de 1.125 de lei, aceasta se va majora la aproximativ 2.000 de lei.

„Toate pensiile vor creste de 2 ori. Vor creste prima dată în ianuarie, prin majorarea de 13,8% care este prevazută de lege și pe care fiecare pensionar o va primi”, este mesajul transmis de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

„Până la 1 septembrie, toate pensiile românilor vor fi recalculate și începând cu luna septembrie fiecare român va primi noile taloane de pensie.

Ca urmare a acestei recalculări veți constata că inclusiv pentru românii care se află în indemnizația minimă socială, 1125 de lei, vom avea români care vor avea pensii esențial mai mari”, a mai adăugat aceasta.

Pensii mai mari

Simona Bucura Oprescu a încercat să ofere un exemplu concret. Prin acesta dorește să arate cât de substanțiale vor fi majorările veniturilor bătrânilor.

„Daca luăm cazul unui bărbat care a contribuit timp de 35 de ani la sistemul public de pensii pe salariul minim vom constata că și acesta se află sub indemnizația minimă socială. După recalculare vom constata ca un bărbat care are 18 puncte de pensie acum, va avea o creștere de 87,4%, adică va ajunge la o pensie de 1961 de lei. Între 1115 si 1961 diferența este consistentă”, a mai transmis ministrul Muncii.

„După recalculare, cea mai mare parte a românilor vor avea pensii mai mari. Din evaluările noastre, peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari”, a finalizat Simona Bucura Oprescu, conform dailybusiness.ro

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

În cazul conducătorilor de trotinete, polițiștii locali vor avea dreptul să constate contravenții și să aplice sanțiuni pentru încălcarea normelor rutiete, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Parlament.

Codul rutier urmează să sufere noi modificări, după ce o nouă propunere a trecut deja de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, la votul final.

În expunerea de motive se spune că prin Ordonanța Guvernului nr. 1/2022, publicată în Monitorul nr. 89 din 28 ianuarie 2022, s-au adus ajustări Codului Rutier (OUG 195/2002), instituind reguli ce trebuie respectate de utilizatorii de trotinete electrice. Astfel, articolul 101, alineatul (1), punctul 8 din Codul Rutier a fost revizuit în următorul mod:

„Art. 101 (1) Se consideră contravenții sancționate cu amendă din clasa a III-a următoarele acțiuni comise de persoane fizice:

circulația cu biciclete sau trotinete electrice pe drumurile publice fără echipare corespunzătoare de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente în perioada nocturnă sau fără respectarea standardelor tehnice minime stabilite prin regulament;

folosirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice pe autostradă;

neconformarea la interdicția de a trece la culoarea roșie a semaforului sau la semnalele agentului de cale ferată la traversarea peste o cale ferată industrială semnalizată corespunzător, sau la semnalele și regulile de circulație;

încălcarea interdicției conducătorului unei biciclete sau trotinete electrice de a circula sub influența alcoolului, substanțelor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare;

interacțiunea directă cu alt vehicul în mișcare sau cu persoane aflate în acesta;

circulația în afara localităților sau în interiorul acestora fără a purta îmbrăcăminte prevăzută cu elemente fluorescent-reflectorizante conform regulamentului;nerespectarea obligației de a circula cu viteză redusă sau de a asigura evitarea apropierea de un vehicul feroviar sau de a opri la trecerea la nivel cu calea ferată, conform reglementărilor.”

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 155/2010, republicată, articolul 7, litera j, poliția locală are competența de a constata încălcările și de a impune sancțiuni pentru neconformitățile rutiere comise de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală.

Având în vedere pericolul sporit în special pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic generat de nerespectarea normelor legale privind trotinetele electrice, precum și creșterea numărului de accidente rutiere asociate acestei probleme, se impune revizuirea și completarea Legii nr. 155/2010 pentru a acorda poliției locale competența de a identifica și sancționa încălcările regulilor de circulație a trotinetelor (vehicule cu 2 sau 3 roți, utilizate pentru transportul unei singure persoane, fără loc șezând sau cu un loc șezând situat la o înălțime sub 540 mm pentru cele cu 2 roți sau sub 400 mm pentru cele cu 3 roți, cu o viteză între 6 km/h și 25 km/h și echipate cu motor electric).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare