Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PENSII 2024: Cine va avea pensia majorată cu până la 90% de anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII 2024: Cine va avea pensia majorată cu până la 90% de anul viitor

Potrivit declarațiilor făcute la sfârșitul lunii octombrie, pensiile se vor majora de două ori, de anul viitor. Totuși, pe lângă acest lucru, oficialii mai vin cu o veste bună și anume că unii seniori vor avea în plus la pensii și până la 90%.

Citește și: Pensii 2024: Ce români vor avea parte de 2 MAJORĂRI odată cu noua lege. Cum se vor calcula pensiile

„Pensiile vor crește anul următor de două ori! Prima dată la 1 ianuarie, prin indexarea cu 13,8%. Și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform legii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același ani. Avem însă o condiție de îndeplinit, să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe data de 20 noiembrie. De aceea fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare, să trateze cu prioritatea această lege pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp.

Nu aș vrea ca din cauza unor blocaje, mai ales în Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate, sau și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate, cum a fost trecut în PNRR, până în 2070”, este mesajul pe care l-a transmis premierul României, Marcel Ciolacu.

Recalcularea pensiilor

Simona Bucura Oprescu susține informațiile pe care le-a transmis Marcel Ciolacu. Mai mult de atât, aceasta a mai precizat și că după finalizarea procesului de recalculare, nicio pensie nu va scădea. Există pensionari care vor primi și până la 90% în plus.

Citește și: PENSII 2024: Majorarea pensiilor în funcţie de anul naşterii sau cel al pensionării. Câţi bani primesc în plus pensionarii

Potrivit informațiilor oferite de aceștia, în cazul unui român cu un stagiu de cotizare de 35 de ani pe salariul minim pe economie, cu o pensie minimă de 1.125 de lei, aceasta se va majora la aproximativ 2.000 de lei.

„Toate pensiile vor creste de 2 ori. Vor creste prima dată în ianuarie, prin majorarea de 13,8% care este prevazută de lege și pe care fiecare pensionar o va primi”, este mesajul transmis de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

„Până la 1 septembrie, toate pensiile românilor vor fi recalculate și începând cu luna septembrie fiecare român va primi noile taloane de pensie.

Ca urmare a acestei recalculări veți constata că inclusiv pentru românii care se află în indemnizația minimă socială, 1125 de lei, vom avea români care vor avea pensii esențial mai mari”, a mai adăugat aceasta.

Pensii mai mari

Simona Bucura Oprescu a încercat să ofere un exemplu concret. Prin acesta dorește să arate cât de substanțiale vor fi majorările veniturilor bătrânilor.

„Daca luăm cazul unui bărbat care a contribuit timp de 35 de ani la sistemul public de pensii pe salariul minim vom constata că și acesta se află sub indemnizația minimă socială. După recalculare vom constata ca un bărbat care are 18 puncte de pensie acum, va avea o creștere de 87,4%, adică va ajunge la o pensie de 1961 de lei. Între 1115 si 1961 diferența este consistentă”, a mai transmis ministrul Muncii.

„După recalculare, cea mai mare parte a românilor vor avea pensii mai mari. Din evaluările noastre, peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari”, a finalizat Simona Bucura Oprescu, conform dailybusiness.ro

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea