Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pensii 2023: Data la care intră pensiile pe card în luna august

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Pensii 2023: Data la care intră pensiile pe card în luna august

Vești bune pentru pensionarii din România. Banii vor fi intra mai devreme în luna august, atât pentru cei care primesc banii pe card, cât și pentru cei care îi primesc prin Poșta Română.

În august 2023, pensionarii din România vor primi pensiile mai devreme datorită sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, care oferă o minivacanță pentru bugetari, inclusiv pentru poștași. Pentru cei care primesc pensiile prin Poșta Română, banii vor fi livrați la domiciliu între 1 și 13 august. Dacă nu sunt găsiți la domiciliu, pot să își ridice pensia de la ghișeul poștal local în termen de două zile lucrătoare după data de plată.

Pensionarii care primesc pensiile în contul lor curent vor primi banii până pe 13 august, ținând cont de minivacanța bugetarilor. Angajații din sistemul de învățământ și profesorii vor primi salariile pe 11 august conform unui ordin al ministrului Finanțelor.

Începând cu anul 2022, Guvernul a decis să ofere o minivacanță de Sfânta Maria, iar în 2023, ziua de 14 august a fost declarată zi liberă pentru salariații din sectorul public, între zilele de sărbătoare legală și zilele de repaus săptămânal, astfel încât să poată avea o perioadă prelungită de odihnă.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului pentru personalul din sistemul bugetar a fost luată în conformitate cu Codul Muncii pentru ca angajatorii și angajații să își poată planifica zilele libere pentru întregul an. Cu toate acestea, în anumite locuri de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum procesul de producție sau activitățile specifice, sau pentru magistrați și alți angajați implicați în procese judiciare, prevederile nu se aplică.

Astfel, în august 2023, pensionarii și angajații din sectorul public vor beneficia de un program adaptat pentru a se bucura de zilele libere acordate cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme Un accident a avut loc joi, 25 iulie, în jurul orei 16.45, pe raza localității Cisteiu de Târnavă între un autocamion și două autoturisme. Două persoane ar fi suferit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea