Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pensii 2022: Creșterea vârstei de pensionare, discutată de Ministrul Finanțelor. „Refuz să cred că se va ajunge la 70 de ani”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2022: Creșterea vârstei de pensionare, discutată de Ministrul Finanțelor. „Refuz să cred că se va ajunge la 70 de ani”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre vârsta de pensionare dar și despre o posibilă nouă ajustare a pensiilor.

Șeful de la Finanțe a declarat că ajustarea, ”ușoarea creștere a pensiilor de la începutul acestui an” a fost posibilă pentru că ”acela era spațiul fiscal. Ceea ce ne-am angajat este să găsim în continuare soluții pentru cetățeni.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

Nu vreau să spun și nu vreau să promit lucruri care nu se vor întâmpla. Dar ceea ce vreau să zic este că trebuie să găsim o serie de soluții care să stopeze cauzele care conduc la scăderea puterii de cumpărare”, a subliniat Câciu.

Dacă mai pot fi ajustate pensiile în cursul acestui an? ”Nu vreau să spun acum. Ceea ce pot să spun este că pentru asta luptăm. Luptăm pentru oameni. Le promit că vin cu măsuri. În luna ianuarie a fost deja creşerea de pensii cu pachetul one-off.

Această politică ar trebui să se ducă în tot anul. În schimb, ceea ce afectează este erodarea continuă a puterii de cumpărare. Trebuie să lucrez la această cauză. Trebuie să lucrăm la această cauză. Dacă va merge economia mai bine, evident că spaţiul fiscal este mai mare şi atunci poţi să găseşti soluţii”, a explicat ministrul.

Citește și: Recalculare pensii 2022: Recalcularea NU va ţine cont de toate veniturile obţinute

”Dacă este o întrebare care apare de zece ori pe zi, dacă ți-o pune oricine cu care te întâlnești: ei bine, ce facem cu factura la gaze, ce facem cu factura la electricitate, trebuie să găsești variante. De altfel, facturile și la mine au crescut, cu 30% în ultima lună.

Citește și : Punctul de PENSIE crește de la 1 ianuarie 2022. Bugetul asigurărilor sociale, adoptat de către Guvern

În ceea ce privește vârsta de pensionare, refuz să cred că se va ajunge la 70 de ani, a spus ministrul de Finanțe, Adrian Câciu într-un interviu acordat postului de televiziune Antena3. ”Și nici nu încurajez ca om politic o astfel de abordare. În primul rând discutăm de altceva. Dreptul la muncă este neîngrădit. Iar dreptul de retragere ar trebui să fie unul care să permită să ai o viață după muncă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea