Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL| Punctul de PENSIE crește de la 1 ianuarie 2022. Bugetul asigurărilor sociale, adoptat de către Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
OFICIAL| Punctul de PENSIE crește de la 1 ianuarie 2022. Bugetul asigurărilor sociale, adoptat de către Guvern

În cursul zilei de luni, Guvernul a adoptat bugetul asigurărilor sociale, care asigură și creșterea punctului de pensie cu 10% începând cu data de 1 ianuarie 2022, a anunțat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Potrivit acestuia, valoarea punctului de pensie creşte de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei. Actul normativ aprobat de Executiv mai prevede că începând cu anul 2023 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Citește și: Noua FORMULĂ de CALCUL a PENSIILOR, majorate de la 1 ianuarie 2022. Ce se întâmplă cu PENSIILE peste 4.000 de lei

În ceea ce priveşte indemnizaţia socială pentru pensionari, Guvernul a aprobat majorarea de la 800 lei la 1.000 lei, ceea ce reprezintă o creştere de 25%.

O altă măsură deja adoptată de Guvern instituie un ajutor financiar care se acordă în ianuarie pensionarilor cu pensie mai mică de 1600 de lei. Acest sprijin financiar se va acorda o singură dată, în scopul de a-i ajuta pe pensionari să suporte mai uşor cheltuielile cu energia, cuantumul fiecărui sprijin financiar fiind astfel calculat încât niciun pensionar să nu primească mai puţin de 2.200 de lei (pensia cumulată cu ajutorul) în luna ianuarie.

Citește și: PENSIILE MILITARE sub 2500 de lei: MAJORARE DE 10% din anul 2022: „Avem foarte mulți pensionari sub 2500 de lei, ne permitem această majorare”

Bugetul asigurărilor sociale estimează cheltuieli de 99,7 miliarde lei în 2022 (+9,9%), din care 99,56 miliarde lei pentru sistemul public de pensii, potrivit proiectului legii asigurărilor sociale, prezentat de guvern.

Fondurile necesare vin 86,4% din contribuţii de asigurări, 0,1% din venituri nefiscale şi 13,5% din subvenţii de la bugetul de stat, suma aceasta din urmă fiind de 13,47 miliarde lei, în creştere cu 1,3%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea