Pensii 2022: Ce trebuie să facă românii care nu au avut cartea de muncă scanată
Pensii 2022: Ce trebuie să facă românii care nu au avut cartea de muncă scanată
Cărţile de muncă au fost scanate de către Casele de Pensii, în perioada 2006 – 2008 într-un procent estimat de 80%.
CITEȘTE ȘI: Cumulul PENSIEI cu salariul sau alte venituri. În ce condiții pensionarii pot cumula pensia cu alte venituri
Nu toate carnetele de muncă au fost fotocopiate electronic in condiții care să scutească de emoții operatorul casei de pensii ce urmează să stabilească valoarea unei pensii.
În cazul în care dețineti un carnet de muncă care are înscrisurile de proastă calitate este recomandat să obțineți din timp adeverințe care să reconstruite, cel puțin, paginile în cauză.
Citește și: Pensia neîncasată în caz de deces: Cum se obține plata, beneficiari și acte necesare
Procesul de preluare date şi scanare a carnetelor de muncă s-a derulat până la data de 30.12.2010. Persoanele ale căror carnete nu au fost scanate trebuie să păstreze aceste documente, în original, având în vedere faptul că la deschiderea drepturilor de pensie, carnetele de muncă, se depun în original, scrie cnpp.ro.
Deschiderea drepturilor de pensie nu este condiţionată de scanarea carnetului de muncă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
E jale! România, pe primul loc în Europa la șomaj în rândul tinerilor sub 25 de ani România a devenit ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani (26,3%), conform datelor oficiale ale Eurostat publicate în decembrie 2024, depăşind astfel state precum Spania şi Grecia, […]