Rămâi conectat

Actualitate

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii ”cuiburilor” unde se practică administrarea de droguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii ”cuiburilor” unde se practică administrarea de droguri

Legea nr. 172/2024, intrată în vigoare recent, modifică și completează mai multe acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Legea permite sancționarea cu închisoare de până la cinci ani a celor ce pun la dispoziția consumatorilor de droguri un spațiu pe care aceștia să-l folosească pentru consumul de substanțe interzise.

“Punerea la dispoziție, cu știință, de către proprietarul, chiriașul, deținătorul cu titlu sau fără titlu sau administratorul oricărui imobil, incluzându-le și pe cele aflate în stare de degradare, dezafectate ori în construcție, pentru consumul fără drept de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive ori tolerarea consumului fără drept în asemenea locuri se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, spune legea.

Citește și: Un dealer de droguri „a lucrat” de 1 mai și a fost prins de jandarmii din Alba. Ce au descoperit aceștia asupra bărbatului

Administrarea sau remiterea, fără rețetă medicală, de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive unei persoane se poate pedepsi de-acum cu închisoare de la unu la cinci ani. Tot cu închisoarea, dar, de data asta, de până la 2 ani, se poate pedepsi racolarea de consumatori, respectiv îndemnul, prin orice mijloace, la consumul fără drept de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Legea 172/2024 stabilește și că cei prinși beți sau drogați la volan riscă să rămână fără permis de conducere timp de până la 10 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Meteorologii ANM au emis marți dimineața, 18 iunie 2024, o atenționare cod galben de caniculă, valabilă pentru ziua de marți în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea