Pe Dealul Crucii din Blaj a fost montat un telescop pentru vedere panoramică

Primăria Blaj a montat în această săptămână lângă „Crucea lui Iancu” un telescop mobil care va oferi o vedere panoramică a oraşului de la confluenţa Târnavelor. Telescopul a fost montat într-o locaţie iconică cu o simbolistică aparte pentru Blaj, care are avantajul de a beneficia inclusiv de motivarea tehnică dată de altitudine şi de perspectivă. Utilizarea acestuia se face contra sumei de 50 de bani pentru două minute, telescopul putând fi orientat în orice direcţie dorită. Iniţiativa montării telescopului de către municipalitate vine să întregească strategia de punere în valoare a obiectivelor turistice din Blaj. Aceasta a mai cuprins reamenajarea totală a Pieţii 1848, cu refacerea faţadelor, dar şi a altor obiective mai mici precum „Teiul lui Eminescu” sau „Crucea lui Avram Iancu”. Telescopul a costat bugetul local 10.000 de lei şi va fi supravegheat cu o cameră video de monitorizare. (R.G.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

Ion 13 mai 2012 at 14:34

La robinetele blajenilor curge apa mizerabila. Oare prin telescop se vede curata?

Pro Verb 13 mai 2012 at 17:59

E portocalie…!

burebista 13 mai 2012 at 17:26

ce fain ca vine vara si pot vedea gagicile la plaja ……….yupi ……

Ioan Blajan 13 mai 2012 at 20:33

Oare ceva locuri de munca se vad??????????????????
Alo!!!!! D’on premar, ceva de lucru aveti???? Ca moare Blaju’. Lasati telescoapele……..

rusinica 13 mai 2012 at 23:40

cat de jenante a fost spectacolul din centrul orasului de sambata. L-ati vazut pe edilul nostru cum se inchina la ”alegatori” ? saracii parinti care isi urmareau odraslele in timp ce faceau un spectacol ” rusinos organizat” de catre primaria blaj. Aia mici nu au primit nici macar un pahar cu suc. In schimb a primit cel care a fost cu sonorizarea jenanta, sau patrolul hotelului, sau ghiciti : JIJIIII ? Ati vazut ce bannere are prin oras ? din metru in metru iti vine sa vomiti !

cracra 14 mai 2012 at 7:27

Dragi adversari politici ai lui Jiji ( cum îl numiți voi), nu se câștigă electorat numai împorșcând cu … vorbe urâte, se câștigă electorat când spui că s-a făcut ceea ce s-a făcut , dar că domniile vostre veți face altfel sau mai bine. noi alegătorii dorim să vedem continuitate nu demolarea unei idei începute și apoi necontinuate din lipsa de … ,,timp,,.

Berc 14 mai 2012 at 8:46

Bai „cracra”, sa-ti fie „rusinica”, ca sunteti amandoi pe …o craca…Ia mergeti voi doi si „croncaniti” in alta parte, ca va cam „iasa” pe nas „ciripitul” asta nearticulat…Niciodata Blajul n-a aratat asa de frumos ca acum, este parerea majoritatii blajenilor si nu numai…Va mai amintiti cum arata in urma cu vreo 10 ani? Ce nu va place? Cum arata centrul? Sau parcurile? sau strazile asfaltate? sau curatenia? sau locurile de joaca pt.copii? Ce ziceti le lacul din „Lugoj” (mlastina de nu cu mult timp in urma)? Nu aveti si voi putina mandrie de localnic? Si daca-i chiar atat „de jenant” spectacolul de care spui bai ne”rusin(atule)ica”, nu te-ai intrebat de ce iasa atata lume sa-l priveasca? N-ati remarcat ca la foarte multe sarbatori, centrul este plin de blajeni? Oare nu pt. ca lumea se bucura? Orasul traieste amicilor „croncanitori” lumea se bucura, chiar daca e criza, cu totii avem probleme, dar macar un adevar care e evident trebuie recunoscut : Blajul nu mai e cel de acum nu cu multi ani in urma, cand „lupoaica din centru privea ceasul din fata blocului turn, sa stie la ce ora sa-i alapteze pe Romulus si Remus, timp in care masinile si elevii aglomerau in acelasi timp carosabilul in fata scolii nr.1…” Hessss ! P.S. Stati linistiti, ca nu sunt cu PDL-ul (dimpotriva), dar in cazul asta, culoarea politica nu are nici o importanta…

andrada 14 mai 2012 at 9:26

Asa e, are dreptate Berc, sa fim sinceri si sa recunoastem ceea ce se vede cu ochiul liber, dealtfel. Ce o fi in spate, asta doar cativa or fi stiind.

Rozalia Ferentz 14 mai 2012 at 13:08

Toti cei care vorbiti urat despre orice realizare din Blaj nici nu existati ptr. noi alegatorii, indiferent de culoarea politica pe care o avem si o aveti.
Cine var lua in seama ptr. neadevarurile scrise de voi aici. Spusele voatre arata ca aveti in voi o mare doza de rautate, de invidie pentru ca nu ati fost voi cei care sa puteti zice „am facut ceva bun ptr. Blaj”. Ptr. unii dintre noi chiar nu mai conteaza partidul politic, conteaza omul si echipa care face ceva bun. In conluzie vedeti-va de treaba ca Blajul sustine oamenii buni care stiu sa faca fapte bune. Dumnezeu sa ajute fiecaruia dupa binele care-l face!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...