Rămâi conectat

Actualitate

Părinții care au copii mai mici de 8 ani vor putea munci de acasă câteva zile pe lună. Proiect depus la Senat

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Părinții care au copii mai mici de 8 ani vor putea munci de acasă câteva zile pe lună. Proiect depus la Senat

Potrivit unui proiect de lege care în acest moment se află la Senat, părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani și au o activitate care le poate permite munca de acasă, vor putea sta cu micuții până la patru zile pe lună.

Așadar proiectul arată că salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la opt ani vor putea beneficia, la cerere, de patru zile pe lună în care să muncească de la domiciliu sau să presteze telemuncă, cu excepția situațiilor în care locul de muncă nu o permite.

În cazul în care ambii părinți sunt salariați, cererea pentru munca de acasă va trebui însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a cerut, pentru aceeași perioadă, să lucreze de la distanță. Dacă este vorba despre o persoană care își crește copilul singură, fie că este singură, necăsătorită, văduvă, divorțată etc., declarația nu va fi necesară.

În ceea ce îi privește pe cei care decid să lucreze patru zile pe lună de acasă, aceștia vor fi asimilați, după cum scrie în proiect, “celor care își efectuează întreaga activitate la locul de muncă, fără să le fie afectate drepturile salariale sporurile ori alte drepturi asimilate acestora”.

Dar, pentru a putea lucra de acasă,părinții copiilor mici vor trebui să se asigure că au toate mijloacele necesare pentru desfășurarea activității și îndeplinirii atribuțiilor trecute în fișa postului. Mai ales că această inițiativă, vizează echilibrul între viaţa profesională și cea privată, ce reprezintă, potrivit inițiatorilor măsurii, “o provocare considerabilă pentru mulţi părinţi care au responsabilităţi de îngrijire, în special din cauza prevalenţei în creștere a programului de lucru prelungit şi a orelor de lucru în schimbare, care are un impact negativ asupra ocupării forţei de muncă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea