Rămâi conectat

Curier Județean

Parc fotovoltaic de 3 MW în Alba Iulia: Proiect cu finanțare nerambursabilă de aproape 4 milioane de euro

Bera Larisa

Publicat

în

Parc fotovoltaic de 3 MW în Alba Iulia: Proiect cu finanțare nerambursabilă de aproape 4 milioane de euro

Municipiul Alba Iulia va beneficia de un parc fotovoltaic de 3 MW, finanțat nerambursabil cu aproape 4 milioane de euro, în cadrul unui proiect aprobat de Ministerul Energiei prin Fondul de Modernizare.

Citește și: Parc fotovoltaic amenajat între Sâncel şi Blaj, o investiţie de 4,5 milioane de euro

Parcul fotovoltaic va fi situat pe strada Șoimului din cartierul Oarda și va avea ca scop principal alimentarea cu energie regenerabilă a autobuzelor electrice și a clădirilor publice, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon a orașului.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 19,5 milioane lei (inclusiv TVA), fiind acoperită integral prin granturi nerambursabile. Semnarea contractului de finanțare este estimată pentru luna octombrie a acestui an.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a felicitat toate departamentele Primăriei implicate în acest succes și a subliniat efortul și dedicația echipei locale. „Acest proiect este o dovadă a angajamentului nostru continuu de a face din Alba Iulia un loc mai bun, folosind surse de energie curate și sustenabile”, a declarat primarul.

Proiectul reprezintă un pas semnificativ în direcția promovării energiei curate și a sustenabilității ecologice în Alba Iulia, subliniind angajamentul orașului de a sprijini tranziția către surse de energie mai sustenabile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sublocotenentul Lăcrămioara Panțuru avansată la gradul de locotenent la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Sublocotenentul Lăcrămioara Panțuru avansată la gradul de locotenent la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia Astăzi, 31 iulie 2024, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a găzduit un moment semnificativ în cariera cadrelor sale: avansarea doamnei sublocotenent Lăcrămioara Panțuru la gradul de locotenent. Evenimentul a fost marcat de emoție și mândrie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea