Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare
Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare
Cererea de finanțare a proiectului ”Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj” a fost depusă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
” Am depus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, o cerere de finanțare pentru proiectul „Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
Prin proiect se propune realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 995,8 kWp, format dintr-un număr indicativ de 1.532 de panouri solare cu puterea electrică de vârf de 650 W, capacitatea instalată fiind corelată cu cu consumul propriu al solicitantului. În această configurație, parcul produce aproximativ 1,213,77 MWh anual, ceea ce duce la reducerea emisiilor cu gaze cu efect de seră (GES) cu 1.048,83 tone/an.
Parcul fotovoltaic va fi realizat pe un teren situat în strada Gheorghe Barițiu, zona fabricii IAMU, în suprafață totală de 34.500 mp.
Prin implementarea acestui proiect, ne propunem:
– implementarea unei Centrale Electrice Fotovoltaice pentru autoconsum cu putere instalată de 995,8 kWp;
– obținerea unei potențiale economii anuale de energie de 1.213,07 MWh/an;
– reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 1.048,83 tone/an, ca urmare a implementării CEF, contribuind la ținta Uniunii Europene de a reduce amprenta de carbon a orașelor.
Valoarea totală a cererii de finanțare este de 6,5 milioane lei, din care 4,6 milioane lei valoare totală eligibilă și 1,9 milioane lei contribuție proprie de la bugetul local.
Realizarea unui parc fotovoltaic la Blaj, într-un un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă, face parte din strategia noastră privind construirea unui oraș european verde, alături de celelalte proiecte de mobilitate, transport ecologic, extinderea permanentă a spațiilor verzi, etc.
„Blaj, oraș verde!”, obiectiv esențial pentru comunitatea noastră!
Investim în Blaj, investim în noi!” a declarat Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Parc fotovoltaic realizat de o firmă din Cluj-Napoca la Alba Iulia: Aviz de mediu pentru proiect
Parc fotovoltaic realizat de o firmă din Cluj-Napoca la Alba Iulia: Aviz de mediu pentru proiect O firmă din Cluj-Napoca urmează să realizeze un parc fotovoltaic în extravilanul municipiului Alba Iulia, pe o suprafață de peste 6.400 de metri pătrați. Societatea respectivă a primit aviz de mediu pentru proiect din partea Agenției pentru Protecția Mediului […]