(P) Primarul Sebeşului, Mugurel Sârbu, are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor
El a spus trei minciuni consilierilor săi, pe nerăsuflate, într-un singur minut, aşa că ar putea deveni celebru ca… „Minciunel” Sârbu!
Minciuna prin omisiune şi complicitatea tacită a „juridicului”
În data de 5 martie 2012 la Sebeş a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal. A fost atât de extraordinară (de ieşită din comun) această şedinţă, încât nu a respectat prevederile legii administraţiei publice locale. Mai întâi, consilierii nu au intrat în posesia documentelor de şedinţă, deşi acestea ar fi trebuit să li se pună la dispoziţie cu trei zile înainte, conform legii. Se vede că domnul primar Mugurel Sârbu s-a obişnuit atât de mult cu minciuna şi cu manipularea încât nici nu-i mai pasă dacă domnii consilieri au, sau ba, vreo opinie. Revenind la subiectul dat, printre alte puncte de pe ordinea de zi a şedinţei EXTRAORDINARE a Consiliului Municipal Sebeş s-a strecurat „din nebăgare de seamă” şi un punct referitor la un proiect de hotărâre „privind mandatarea Primarului Municipiului Sebeş să reprezinte interesele Municipiului Sebeş în Dosar nr. 7828/107/2012, aflat pe rolul Tribunalului Alba” de mai bine de… un an de zile!!!. Proiectul, fireşte, nu s-a aprobat. Dar domnul primar, oricum, a încercat să inducă în eroare consiliul, dezinformând prin omisiune. Adică din proiectul de hotărâre propus nu prea reieşea despre ce e vorba. Iar când a fost întrebat a dat nişte explicaţii bâlbâite, ca un şcolar prins la fumat, nicidecum ca un primar, doctor, inginer, economist şi jurist pe deasupra, cum se recomandă. Era vorba despre cauza referitoare la contractul în participaţiune cu Nichi Ardeal Construct. Culmea este că el a afirmat că legea nu-l obligă să aibă mandat din partea consiliului. Fals! Se vede că nu domnul primar doctor, inginer, economist şi jurist nu a parcurs textul Legii nr. 213/1998, republicată, mai ales art. 12, alin. 4 şi 5! Deci, o minciună sfruntată şi gogonată, emisă sub privirile îngăduitoare (umede şi inteligente, de „rumegătoare”) ale şefei Departamentului juridic, doamna Paula Coman. Aceasta nu a protestat în niciun fel la gogoriţa edilului şef, iar atunci când noi, presa, i-am atras atenţia a afirmat, cu tupeu: „Da’, ce? M-a întrebat careva care este părerea mea?” De parcă dânsa e musai să-şi dea părerea doar dacă e întrebată, deşi tocmai fişa postului îi impune să se exprime faţă de orice eludare a legii. Aşadar, doamna Coman: era obligatoriu să-l trageţi de mânecă pe dom’ primar, în cazul în care acesta face afirmaţii pe lângă lege. Altfel, asta se numeşte participare tacită la dezinformare, respectiv abuz în serviciu.
O minciună demnă de analiza… DNA!
O altă minciună de proporţii a fost cea rostită de acelaşi primar-recordman, atunci când a afirmat că, oricum, în cauza respectivă (cea referitoare la asocierea în participaţiune cu Nichi Ardeal Construct) instanţa va… acorda un nou termen. Dar, nu vă supăraţi? De unde ştia „Mafalda” Sârbu că va fi acordat un nou termen? Are vreun glob de cristal sau… a discutat anterior cu judecătorul? (Ceea ce noi nu credem.) Că dacă e aşa, atunci DNA-ul ar trebui să se sesizeze din oficiu.
lCirc administrativ pe banii contribuabililor
Dar, după cum spuneam, „circul” de la această „şedinţă extraordinară” a fost copios. Noi avem în posesie înregistrarea acestui „circ” administrativ, avându-l ca protagonist pe primarul (cu literă mică!) Mugurel Sârbu. E suficient să ştiţi că dânsul, pe lângă bâlbe şi alte „exprimări” departe de pregătirea sa de „doctor, inginer, economist, jurist”, şi-a minţit consilierii de trei ori, una după alta… în numai un minut! Propunem, în aceste condiţii, ca dânsul să concureze la Guiness Book, Cartea Recordurilor, unde are toate şansele să intre în istorie ca… „Minciunel” Sârbu. Dar, asupra minciunilor sale vom mai reveni. Problema este alta. Lezat fiind în sensibilitatea sa de „mimoză”, domnul Sârbu dă pe toată lumea în judecată, dar nu se gândeşte că aceste acţiuni trebuie făcute în nume personal, nu antrenând instituţia administrativă pe care, temporar, o conduce. De ce? Păi dacă Mugurel Sârbu se simte lezat în interesele sale de afaceri sau în imaginea sa publică, proprie şi personală, atunci dânsul, din buzunarul propriu, să-şi plătească avocat. Oricum, din câte ştim, domnia sa nu apelează la juriştii Primăriei, ci la o casă de avocatură particulară! Asta o fi o chestie legală în cazul în care onorariul îl plăteşte Mugurel Sârbu, dar nu în cazul în care plătesc sebeşenii. Contribuabilii. Corect şi legal ar fi să procedeze aşa doar în cazul în care ar avea mandat scris şi aprobat în şedinţă de consiliu local, de către domnii consilieri. Altfel, nu vă supăraţi, asta se numeşte deturnare de fonduri şi poate că aude Curtea de Conturi şi DNA-ul!
Oricum, proiectul de hotărâre (cel de reprezentare în cauza cu Nichi Ardeal Cosntruct) a fost respins de către consilieri, care dovedesc, astfel, că nu mai pot fi duşi cu preşul. Aşadar, domnul (propus „Minciunel”) Sârbu nu a primit girul consilierilor să se prezinte în instanţă, ca să „reprezinte”, chipurile, „interesele Municipiului Sebeş”. În acest context, suntem curioşi dacă dânsul are girul consilierilor şi în cazul altor acţiuni juridice în care s-a aventurat, precum cea împotriva jurnalistului Florin Soare (care, de altfel, a câştigat procesul, caz în care tot Curtea de Conturi şi DNA-ul trebuie să verifice din ce bani se plătesc daunele şi cheltuielile de judecată), sau cea îndreptată împotriva ziarului „Unirea” şi a ziaristului Ioan Hănţulescu. Că dacă nu are acest gir, atunci să facă bine să… umble la buzunarul propriu. Nu la bugetul local! Culmea gogoriţelor ştiţi care este? Ca să fie citat într-un proces de „calomnie” (deci o cauză în care i-a fost, „chipurile” afectată, propria imagine), domnul primar şi-a dat adresa… de la primărie. Nu cea de la domiciliu. Păi, domnu’ Mugurel, carevasăzică alde matale acolo locuieşti, bre? Sau crezi că primăria aia e proprietatea ta? Cât crezi că vei mai sta acolo…? Şi dup’aia, după ce o să părăseşti fotoliul de primar (că asta se va întâmpla, în mod indubitabil), unde te va cita instanţa? Hm… nici nu vrem să ne gândim unde anume vei primi citaţiile ce vor veni după alegeri!
Biroul de investigaţii Radio Orion
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii