(P) O soluție salvatoare: stația de călcat
Poate că și pentru tine una dintre cele mai plicticoase și iritante activități casnice este călcatul rufelor. Dacă te regăsești în intuiția mea, atunci cu siguranță vrei să ușurezi cât mai mult din procesul călcatului și să aibă și un rezultat eficient. Clasicul fier de călcat este util, ne poate salva din impas întotdeauna, însă pentru un volum mai mare de rufe, dar și pentru necesități mai mari, o stație de călcat este exact ce îți trebuia.
Care ar fi totuși diferențele între aceast aparat minune numit stație de călcat și tradiționalul fier de călcat? Ei bine, un criteriu care face diferența este faptul că cea dintâi este mai voluminoasă și mai scumpă decât un fier de călcat obișnuit, însă stația de călcat se diferențiază prin unitatea externă care generează aburul. Acest lucru este esențial pentru o călcare de bună calitate deoarece fibrele textile au proprietatea de a deveni mai maleabile atunci când sunt umezite și încălzite, iar aburul nu este oferit mereu într-o cantitate suficientă pentru un călcat de bună calitate, iar cantitatea de apă stocată de un fier de călcat standard este și ea mică.
Din acest punct de vedere, stația de călcat folosește o unitate externă pentru generarea aburului, astfel că poate livra abur la o temperatură mai mare, cu un volum mai ridicat atât în regim continuu cât și prin selectarea opțiunii și va oferi un rezervor de capacitate mare care asigură funcționarea pentru câteva ore. De altfel, acest lucru este foarte avantajos atunci când cantitatea de rufe este mare și te confrunți și cu materiale mai groase, dificil de călcat cu un fier obișnuit.
Stația de călcat poate fi considrată un fier de călcat modern care este cuplat la un generator extern de abur. Având un volum relativ mare, această stație include un rezervor pentru stocarea apei și un boiler electric pentru încălzirea ei, iar aburul generat va ajunge în fierul de călcat printr-un furtun paralel cu cablul de alimentare electric. În ceea ce privește disponibilitatea pieței, în magazine găsim stașii de călcat cu presiune și fără, însă acestea din urmă nu sunt recomandate deoarece nu au puterea necesară pentru a pătrunde în profunzimea fibrelor textile.
Însă, dacă doriți o stație de călcat de bună calitate, ar trebui să vă orientați către un model cu presiune. Folosind un boiler de bună calitate fabricat din oțel inoxidabil sau aliaje superioare de aluminiu, stațiile de călcat vor oferi presiuni care pot depăși uneori și 6 bari. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, această presiune este esențială pentruun călcat eficient întrucât permite penetrarea în profunzime a fibrelor groase, astfel că puteți călca instant blugi sau draperii din materiale groase, fără a fi nevoiți să le dați jos de pe galerii.
Cu toate acestea, aspectul presiunii aburului nu este singurul important în momentul alegerii statiei de călcat întrucât și cantitatea de abutr oferită va stabili eficiența călcării rufelor. Pentru a face o paralelă între fierul de călcat și o stație de călcat, trebuie să îți spunem că dacă un fier de călcat de bună calitate oferă o flux continuu de abur cu un debit de 40-80 de grame pe minut, o stație de călcat poate oferi debite care ajung și la 160-200 de grame de minut. Destul de impresionant nu? Atunci când este nevoie de un flux mai puternic, cum ar fi în cazul cusăturilor sau cutelor dificile, un fier de călcat de bună calitate poate oferi un jet cu un debit de cel mult 200 grame pe minut, în timp ce stațiile de călcat pot ajunge și uneori depăși 400 de grame pe minut.
Nu în ultimul rând, o stație pentru călcat oferă un rezervor pentru apă de mare capacitate care permite călcarea fără întreruperi dese pentru realimentare. Modelele care oferă o capacitate de 1,5 litri sau mai mult sunt frecvente, iar acestea oferă o autonomie care poate ajunge și la două ore. Astfel, de ce să nu te bucuri de rufe călcate eficient și să îți ușurezi considerabil tot procesul călcatului care uneori pare terifiant?
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul ASE, Cristian Păun despre antreprenoriat și investiții: ”Sfătuiesc tinerii să învețe să investească la bursă”
Profesorul ASE, Cristian Păun despre antreprenoriat și investiții: ”Sfătuiesc tinerii să învețe să investească la bursă” Profesorul ASE, Cristian Păun, originar din județul Alba, a vorbit în cea mai recentă postare despre antreprenoriat și investiții și ce presupun fiecare în parte. Citește și: Profesorul ASE, Cristian Păun despre distincția dintre speculație și investiție: „Nu este […]