Rămâi conectat

Sport

Ovidiu Lupu (CSO Cugir) a câştigat Cupa Sebeş la şah

Dan HENEGAR

Publicat

în

Hotelul Nicky din Sebeş a găzduit duminică turneul de şah rapid „Cupa Sebeş” organizat de Radio Star şi Radio Orion din Sebeş şi sponsorizat de Hotel Nicky, prin persoana domnului Nicolaie Matei si S.C. Elis Pavaje din Petreşti. În competiţia seniorilor, care a contat ca primă etapă a circuitului “Alba Grand Prix 2012” la şah rapid, s-au înscris 34 de participanţi din Sebeş, Alba Iulia, Târgu Mureş, Aiud, Cugir, Teiuş, dar şi 2 jucători italieni aflaţi în România pentru afaceri. Deşi a fost primul turneu de seniori organizat în Sebeş după  o pauză de mai mulţi ani, nu doar numărul jucătorilor, ci şi nivelul competiţiei a fost ridicat. La capătul celor 7 runde s-a impus maestrul FIDE Ovidiu Lupu (CSO Cugir) – 6,5 p, urmat de teiuşanul Adrian Sechereş (AEM Luxten Timişoara) 6 p şi albaiulienii Dan Cantemir (CMS Alba Iulia) 6p, Mihnea Costachi (AEM Luxten Timişoara) 5 p şi David Cordea (CSO Cugir). Merită menţionat şi debutul excelent în competiţiile de seniori al lui Radu Ţâmpea (CMS Alba Iulia), care deşi a împlinit de curând doar 6 ani, a reuşit să obţină 3 victorii, dintre care una chiar în runda inaugurală împotriva lui Gheorghe Murg, unul dintre cei mai experimentaţi jucători din Cugir.

În paralel cu competiţia seniorilor s-a desfăşurat un turneu pentru elevi câştigat de Adrian Zinca (Scoala „Sigidava” Cugir) 7 p, urmat de Bianca Tincu (Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş) 5 p şi Daniel Ghiban (Şcoala „Sigidava” Cugir) 5 p. Toţi cei 16 competitori din turneul de elevi au primit din partea organizatorilor cărţi de sah şi diplome de participare, iar primii 3 clasaţi din competiţiile de seniori şi elevi au fost recompensaţi şi cu medalii şi cupe. Turneul a fost arbitrat de Cornelia Heutschi (Sebeş), Aurelian Vlad (Aiud) şi Marius Ceteraş (Alba Iulia). (H.D.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea