Ovidiu Jidveian: Proiectul „O comună, o ambulanţă, o şansă la viaţă!”
De la începerea campaniei electorale până acum am avut ocazia să revăd, prin satele din Colegiul electoral Sebeş-Blaj, politicieni care şi-au adus aminte de comunităţile rurale şi de nevoile lor. E pe alocuri amuzant şi pe alocuri dramatic cum vreme de patru ani, în duminicile în care timpul îmi permitea să merg pe Valea Sebeşului sau în satele de lângă Blaj, nu i-am prea văzut prezentând vreun rezultat al muncii parlamentare. M-am întâlnit însă şi cu oamenii locului, mai discreţi, mai modeşti decât toţi politicienii la un loc. Eu, ştiţi bine, am rădăcini puternice în Blaj, fiind crescut în acest spirit conservator generator, de fapt, de comunităţi puternice. În acest sens, din discuţiile avute cu oamenii locului, dar şi cu cei din zona Sebeşului, am constatat că una dintre problemele urgente ale mediului rural se leagă de lipsa asistenţei medicale de urgenţă, de teama permanentă că ambulanţa nu va ajunge la timp din cauza numărului mare de solicitări şi evident a numărului mic de ambulanţe de care dispunem în acest moment.
Ştiu prea bine că de-a lungul timpului s-au promis, în acest domeniu, o grămadă de lucruri şi că nu s-a întâmplat mare lucru din cauza fondurilor insuficiente, însă poate că e momentul să avem o viziune de ansamblu asupra situaţiei şi să acţionăm prin stabilirea unor centre zonale de asistenţă medicală de urgenţă cu sprijin guvernamental, în sensul în care din dispensarele comunale vechi să facem centre de asistenţă medicală de urgenţă dotate cu minimul necesar şi cu o ambulanţă care să deservească respectiva comună. În acest sens, proiectul meu „O comună, o ambulanţă, o şansă la viaţă!” va ajunge pe masa ministrului de resort în perioada imediat următoare pentru a putea fi identificate resursele bugetare pentru realizarea unui deziderat care ţine de protejarea vieţii oamenilor şi de nimic altceva.
Acest proiect legislativ e o necesitate reală pentru satul românesc, cel care are nevoie de o astfel de abordare pentru a creşte capacitatea sa de a reacţiona în timp real la o situaţie care nu permite nici un fel de amânare şi nici un fel de abordare politicianistă. Sunt convins că voi reuşi, alături de colegii mei, alături de directorii de spitale din această zonă, alături de parlamentarii USL şi mai ales alături de dumneavoastră, să impunem un astfel de proiect legislativ care cred că va fi capabil, pe de o parte, să ridice nivelul de asistenţă medicală în mediul rural, dar şi să rezolve o problemă pe care de obicei suntem prea ocupaţi pentru a o rezolva.
Eu, Ovidiu Jidveian, am înţeles să duc această campanie în sensul prezentării unor proiecte care pot fi realizate şi care ar putea să devină motorul dezvoltării zonei la care fac referire de mai bine de 2 ani. Dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine că, pe mâna politicienilor clasici, acest colegiu e doar un vehicul care să-i ducă în forul legislativ şi nu o entitate care, acţionând ca un organism compact să producă rezultate vizibile în viaţa comunităţii pe care o reprezentăm cu toţii. „O comună, o ambulanţă, o şansă la viaţă!” e acum un proiect legislativ de asistenţă a comunităţilor rurale în dezvoltarea unui serviciu de urgenţă dotat cu o ambulanţă, care sunt sigur va salva sute de vieţi, dar poate fi o realitate a satului românesc de necontestat după 9 decembrie. Ai încredere!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor În fiecare an, în data de 20 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe preacuviosul părinte Eftimie cel Mare. La fel ca și în cazul Sfântului Ioan Botezătorul, Eftimie se naște din pântece sterp și neroditor. Pavel și […]