Rămâi conectat

Politică Administrație

Organizația de Management al Destinației Turistice, soluție pentru dezvoltarea turismului la Alba Iulia: Structură asociativă non-profit, între mediul public și cel privat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Organizația de Management al Destinației Turistice, soluție pentru dezvoltarea turismului la Alba Iulia: Structură asociativă non-profit, între mediul public și cel privat

La Alba Iulia va fi înființată Organizația de Management al Destinației Turistice, o structură non-profit între mediul public și cel privat, privită ca o soluție pentru dezvoltarea turismului în municipiu. Inițiativa primarului Gabriel Pleșa a fist aprobată de către consilierii locali în ședința de joi, 29 august 2024.

”Am propus astăzi, iar Consiliul Local a aprobat, înființarea Organizației de Management al Destinației Turistice Alba Iulia, o structură asociativă non-profit între mediul public și cel privat, creată pentru dezvoltarea turismului în municipiul nostru.

Citește și: Județul Alba, codaș la turism în Regiunea Centru: Doar 22% din locurile de cazare, ocupate în iunie 2024

Turismul are o importanță economică și socială deosebită pentru o localitate, pentru o comunitate, dar el trebuie dezvoltat și promovat integrat, cea mai bună modalitate fiind colaborarea între autoritățile publice locale și reprezentanții mediului de afaceri, în cadrul unui parteneriat public-privat.

Organizația de Management al Destinației Turistice Alba Iulia va elabora și implementa strategia de dezvoltare și marketing turistic, pentru valorificarea potențialului turistic și creșterea competitivității Albei Iulia în raport cu alte destinații din regiune sau din țară.

În această entitate ne putem asocia cu organizații, federații, patronate sau reprezentanți ai mediului privat din turism, cu asociații de promovare a turismului, asociații profesionale, administratori ai ariilor protejate, mediu academic și de formare profesională în turism și alții asemenea.

Sunt convins că demersul de astăzi este un pas mare pe care Alba Iulia îl face înainte. Pentru că doar împreună facem din Alba Iulia un loc mai bun”. a anunțat edilul de la Alba Iulia, pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

De ce a demisionat Alin Ignat din PNL: ”Singurul meu regret este că nu am plecat mai devreme din mocirla care cu tupeu își spune încă PNL”

Ziarul Unirea

Publicat

în

De ce a demisionat Alin Ignat din PNL: ”Singurul meu regret este că nu am plecat mai devreme din mocirla care cu tupeu își spune încă PNL” La câteva ore de când a confirmat oficial că a demisionat din PNL, Alin Ignat a anunțat printr-o postare pe rețelele de socializare și motivele care au stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea