Rămâi conectat

Ştirea zilei

Orașul Câmpeni își alege stemă reprezentativă: Când va avea loc consultarea publica a cetățenilor orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria orasului Câmpeni va organiza în data de 12 decembrie, consultarea publica a cetățenilor orașului pentru alegerea variantei reprezentative de stemă pentru orașul Câmpeni.

Pentru adoptarea unei steme a localității, cadrul legal ce trebuie respectat este reprezentat de Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, Hotărârea nr. 25/2003 privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere și folosire a stemelor județelor, municipiilor, orașelor și comunelor și Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Totodată, procedura de avizare a stemei cuprinde mai multe acțiuni: alegerea unor simboluri reprezentative pentru oraș; realizarea a cel puțin două variante de stemă care respectă metodologia Comisiei Naționale de Heraldică; descrierea stemelor și semnificația elementelor; dezbaterea și consultarea cetățenilor; hotărârea Consiliului Local de însușire a variantei finale a proiectului de stemă, trimiterea documentației la Comisia Județeană de Heraldică Alba, la Biroul Zonal Cluj al Comisiei Naționale de Heraldică și, ulterior, spre aprobare la Comisia Națională de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române.

„Pe data de 12.12.2019, ora 12, va avea loc consultarea publica a cetățenilor orașului Câmpeni pentru alegerea variantei reprezentative de stemă pentru orașul Câmpeni”, a anunțat Călin Ioan Andreș, primarul orașului Câmpeni pe pagina sa de facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ștefania Roșu, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, admisă prima la specializarea leadership militar din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Bera Larisa

Publicat

în

Ștefania Roșu, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, admisă prima la specializarea leadership militar din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu Absolventa Ștefania Roșu a fost admisă prima la specializarea Leadership militar, specialitatea militară Cercetare din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Citește și: Irina Anghel, absolventă a Colegiului Militar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea