Rămâi conectat

Societate

„Ora Pământului” va fi marcată şi la Alba Iulia, în Parcul Unirii

Alexandra Mates

Publicat

în

În semn de respect faţă de planeta-leagăn a umanităţii şi de solidaritate cu cetăţenii din toată lumea care vor să economisească resursele de energie şi să pună astfel la adăpost generaţiile următoare, Tineretul Democrat Liberal din Alba organizează sâmbătă, 31 martie, începând cu ora 18:00, în Parcul Unirii din Alba Iulia (zona fântânii cinetice) un eveniment menit să marcheze „Ora Pământului” din acest an. La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană, se remarcă o Campanie unică în istorie, care în 2010 a reuşit să atingă cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de ţări – Earth Hour. „Suntem perfect conştienţi că existenţa durabilă a Umanităţii presupune gândirea în alte culori decât griul şi negrul caracteristice poluării: transformarea simultană a mentalităţilor. Schimbarea suntem noi. Fiecare, eu, tu, împreună” a declarat Bogdan Păunescu, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PDL Alba. Albaiulienii şi toţi cei care doresc să fie solidari cu planeta Pământ sunt aşteptaţi sâmbătă seara în Parcul Unirii, pentru a petrece câteva ore într-un eveniment inedit în cadrul căruia vor fi lansate lampioane zburătoare, iar cei mici se vor bucura de baloanele oferite de tinerii democrat liberali şi de un fond muzical special ales pentru acest eveniment.
Cel mai important moment al zilei va fi, bineînţeles, Ora Pământului, când în intervalul orar 20:30 – 21:30 cât mai mulţi albaiulieni şi cetăţeni ai judeţului Alba sunt aşteptaţi şi rugaţi să stingă luminile timp de o oră. Se vor alătura în acest fel celul mai mare eveniment de mediu din istorie, în care milioane de oameni, instituţii sau companii sunt împreună în încercarea de a oferi o şansă în plus generaţiilor viitoare.
Tu ce faci de „Ora Pământului”?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață Ioan Slavici, cunoscutul scriitor canonic, s-a născut la Șiria, județul Arad, la 18 ianuarie 1848 și s-a stins din viață la 17 august 1925, în localitatea Crucea de Jos și a fost înmormântat în schitul Brazi, la un km distanță de orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea