Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ora de iarnă 2024: Când vor fi date ceasurile cu o oră înapoi și cum ne afectează această schimbare

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ora de iarnă 2024: Când vor fi date ceasurile cu o oră înapoi și cum ne afectează această schimbare

În noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024, vom trece la ora de iarnă, moment în care ceasurile vor fi date înapoi cu o oră. Schimbarea aduce o oră suplimentară de somn, dar și zile mai scurte. Deși pare un proces obișnuit, trecerea la ora de iarnă poate avea consecințe asupra sănătății, întrucât adaptarea organismului la noul program poate dura câteva săptămâni.

Citește și: Prognoza meteo pentru iarna 2024-2025: Cum va fi VREMEA de Crăciun și Revelion

În urma mai multor discuții și consultări, Uniunea Europeană a decis că ora de vară și ora de iarnă vor fi eliminate din 2025. Până atunci, românii se pregătesc să dea ceasurile cu o oră înapoi. Conform reglementărilor în vigoare, ora oficială se va întoarce înapoi, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Ora de iarnă 2024

Trecem la ora de iarnă în mod oficial pe data de 26 spre 27 octombrie. Acest lucru înseamnă că fiecare dintre noi va avea o oră suplimentară de somn în acea noapte.

Zilele vor deveni mult mai scurte, întrucât răsăritul va avea loc mai devreme, iar apusul Soarelui se va întâmpla mai repede.

Schimbarea orei a avut loc an de an, iar acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru ca oamenii să-și adapteze activitățile la ciclul natural al luminii solare.

Mai multe studii au demonstrat faptul că schimbarea orei are un impact major asupra sănătății organismului nostru.

Cele mai multe persoane au de suferit din cauza trecerii de la ora de vară la cea de iarnă. Organismul are nevoie de câteva săptămâni pentru a se putea adapta la toate aceste schimbări, spun cei de la Healthline. Sistemul de schimbare al orei a fost implementat în 1932, până atunci ora schimbându-se în prima duminică din luna aprilie și prima duminică din luna octombrie.

Primii care ar fi introdus ora de vară au fost germanii. Țările din Uniunea Europeană au votat dacă vor rămâne la ora de vară sua la cea de iarnă. Au avut loc mai multe modificări de la schimbarea orei de iarnă din 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 11 NOIEMBRIE 2024: Temperaturile scad și se răcește în mai multe zone. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 11 NOIEMBRIE 2024: Temperaturile scad și se răcește în mai multe zone. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au emis la finalul săptămânii prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 14 octombrie – 11 noiembrie 2024. Specialiştii anunţă vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea