Rămâi conectat

Actualitate

OFICIAL| BALON SUSPECT, detectat în Sud-Estul României: Forțele Aeriene Române trimit două avione

Ziarul Unirea

Publicat

în

BALON SUSPECT, detectat în Sud-Estul României: Forțele Aeriene Române trimit două avione

O țintă aeriană asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în sud-estul țării, a fost detectat de sistemul de supraveghere al Forțelor Aeriene Române.

În zonă au fost trimise două avioane MiG-21 LanceR, însă echipajele nu au confirmat prezența țintei.

„Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României”, precizează MApN.

MApN menționează că autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

„Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă, pentru clarificarea situației aeriene, aproximativ 30 de minute, după care au revenit pe baza aeriană. Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”, se arată țîn finalul comunicatului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe DN 14 B: Un biciclist a DECEDAT după ce a fost lovit de mașină la ieșire din Blaj spre Crăciunelu de Jos, iar altul este rănit

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe DN 14 B: Un biciclist a DECEDAT după ce a fost lovit de mașină la ieșire din Blaj spre Crăciunelu de Jos, iar altul este rănit Un accident mortal a avut loc marți la amiază pe DN 14 B, la ieșire din Blaj spre Crăciunelu de Jos. Un biciclist […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea