Rămâi conectat

Curier Județean

Ocna Mureș: Lucrări de peste 140.000 de euro pentru modernizarea Cartierului Soda

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La Ocna Mureș vor demara lucrările de modernizare a Cartierului Soda, pentru care primăria ”pune la bătaie” peste 140.000 de euro (645,838 de lei).

Contractul a fost atribuit unei firme din Turda care a făcut cea mai bună ofertă (cu aproximativ 11% mai puțin decât valoarea estimată), dintre cei 4 participanți la licitația lansată de administrația locală în data de 18 septembrie.

Potrivit caietului de sarcini modernizarea cartierului se va face prin construcția de noi locuri de parcare și reabilitarea străzilor prin așternerea de straturi de piatră spartă, binder de criblură, strat de uzură din beton asfaltic, ridicarea la nivel a capacelor de vizitare și a gurilor de aerisire, lucrări ce vizează îmbunătățirea condițiilor de circulație (viteză, siguranță și confort), pe străzile Petru Maior și George Barițiu.

În prezent circulaţia pe aceaste străzi se face anevoios, condiţiile minime de siguranţă şi confort fiind necorespunzătoare cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, având în vedere că sunt strazi nemodernizate-pietruite. De asemenea, aleile care asigura accesul la blocurile de locuinte sunt improprii, stratul de asfalt existent fiind degradat”, se arată în documentul menționat.

Străzile Petru Maior și George Barițiu sunt amplasate în Nordul orașului Ocna Mureș iar.terenul aferent amplasamentului propus în proiect aparține domeniului public şi se află în administrarea Consiliului Local. Strada Petru Maior face legătura între strada Colonia Monchim și străzile Mălinului și Vasile Lucaci, având lungimea de aproximativ 430 m; strada George Barițiu face legătura între străzile Vasile Lucaci și Colonia Monchim și are o lungime de aproximativ 250 m; aleile cuprinse în proiect (carosabile și pietonale) sunt amplasate atât între strada Petru Maior și strada Mălinului cât și între strada Mălinului și strada George Barițiu. Pentru realizarea investiției proprietarii vor fi obligați să-și demoleze garajele construite pe o suprafață de 160 mp.

Lucrările de modernizare a zonei se vor derula pe o perioadă de 8 luni de la semnarea contractului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea