Rămâi conectat

Ştirea zilei

O țară a găsit soluția pentru a rezolva problema lipsei de copaci: Fiecare student trebuie să planteze 10 copaci pentru a-şi finaliza studiile

Ziarul Unirea

Publicat

în

O țară a găsit soluția pentru a rezolva problema lipsei de copaci: Fiecare student trebuie să planteze 10 copaci pentru a-şi finaliza studiile

O nouă lege din Filipine îşi propune să rezolve problema lipsei de copaci noi plantaţi prin studenţi, potrivit Business Insider.

Astfel, la mijlocul lunii mai, Congresul filipinez a aprobat o lege prin care obligă toţi elevii şi studenţii, de la şcoala primară, liceu, şi până la cei de facultate să planteze 10 copaci înainte de a-şi finaliza studiile.

Copacii pot fi plantaţi fie în pădure, în rezervaţii naturale, situri abandonate sau zone urbane, potrivit legislaţiei. Potrivit CNN, copacii trebuie să fie potriviţi pentru clima locală, accentul fiind pe speciile indigene.

Legea – numită „Graduation Legacy for Environment Act 2016 –  a fost propusă de un membru al congresului numit Gary Alejano, şi îşi propune să promoveze o responsabilitate inter-generaţională cu privire la protecţia mediului.

„În timp ce recunoaştem dreptul tinerilor la un mediu echilibrat şi sănătos, nu există niciun motiv să nu îi facem şi pe ei să contribuie pentru a ne asigura că acest vis va deveni realitate”, arată congresmanul în expunerea de motive.

El a mai adăugat că iniţiativa ar putea aduce 175 milioane copaci noi plantaţi în fiecare an, totalizând 525 miliarde copaci în timpul unei generaţii.

Alejano menţionează că rata de supravieţuire a copacilor este de 10%, ceea ce ar însemna doar 525 milioane copaci noi.

Sursa: businessmagazin.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 11 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 11 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 iulie 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea