Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

O singură comună din județul Alba are angajat asistent medical școlar

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

O singură comună din județul Alba are angajat asistent medical școlar

Rețeaua de medicină școlară din mediul rural întâmpină probleme având în vedere faptul că Vadu Moților este singura comună din județul Alba care are angajat asistent medical școlar. Potrivit celor declarate de directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, restul comunelor încheie contracte cu medici de familie din comună.

Dar, există și comune unde nu este nici măcar medic de familie, exemplu fiind Almașu Mare. Potrivit directorului DSP Alba, în mediul urban, cu excepția orașelor Zlatna și Teiuș, celelalte orașe și municipii au angajați medici și asistenți școlari.

„Ministerul Sănătății finanțează rețeaua medicală școlară prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Alba, dar rețeaua medicală școlară nu este completă. Vorbim de o acoperire la nivel județean în ceea ce privește mediul urban, dar în rural avem probleme pentru că fondurile care sunt destinate plății salariilor nu sunt destule pentru a acoperi întreg județul.

Ei bine, legea prevede ca acolo unde nu există finanțare din partea Ministerului Sănătății (vorbim de comune), primăria are obligația de a suporta din bugetul local aceste costuri sau în comuna unde nu este posibilitatea înființării unui post sau a finanțării, de încheierea unui contract cu medicul de familie. Asta ca o ultimă soluție, deși în realitate, medicii de familie care au contracte cu primăriile pentru a efectua triajul epidemiologic, de fapt nu prea merg pe la școli sau grădinițe.

De multe ori cade în sarcina asistentului medical comunitar care are cu totul și cu totul alte responsabilități, dar fiind asistent medical finanțat de asemenea de noi, ajută practic comunitatea”, a precizat Alexandru Sinea. (C.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 13.000 lei și două permise reținute

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 13.000 lei și două permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea