O nouă SIMULARE a Bacalaureatului și Evaluării Naționale, posibilă. Sorin Cîmpeanu: „Sunt mai mult decât îmbucurătoare rezultatele”
Ministrul Educației a declarat sâmbătă la Digi24 că ia această măsură „în vederea bunei pregătiri a elevilor”. Prima sesiune de simulări pentru examenele naționale a avut loc în ultimele două săptămâni din luna martie.
„În aceste județe (n.red. în care rezultatele au fost mai slabe la simulare) atenția va fi sporită pentru a explica elevilor și părinților importanța și necesitatea înscrierii în programul de ore remediale, pentru ca până la momentul susținerii examenelor naționale să poată recupera cât mai mult din aceste pierderi.
De asemenea, în județele în care au fost localități carantina se se va putea organiza simularea și, mai mult decât atât, chiar în județele în care s-a dat simularea, în vederea bune pregătiri a elevilor se va putea organiza încă o etapa a simulării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
CITEȘTE ȘI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: TOATE modelele de SUBIECTE, BAREME și teste de antrenament
Reamintim că vineri Ministerul Educației a publicat rezultatele simulării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, iar cele mai bune rezultate, adică procentul mediilor peste 5, au fost în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%).
65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a participanți au luat peste media 5 la simularea Evaluării Naționale 2021 din martie.
CITEȘTE ȘI: Bacalaureat 2021: Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT
„Sunt mai mult decât îmbucurătoare rezultatele”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, care a precizat că „singura explicație posibilă este aceea conform căreia crizele, în general, evidențiază tot ce este mai rău, dar în același timp evidențiază și tot ce este mai bun.
În cazul de față, în cazul simulării pentru Evaluarea Națională, din fericire se constată că au fost scoase în evidență calitățile elevilor, care după o lungă perioadă de predare online au reușit să se mobilizeze în așa fel încât au luat, precum ați precizat deja, peste 20 % în raport cu anul 2016, a fost rata de promovare. De altfel, în mai toate județele țării rata de promovare a fost peste 50%, avem doar două situații – Vaslui cu 47,5% și Timiș cu 48%, din motive bine cunoscute – au fost foarte multe școli care nu au putut organiza simularea fiind localități carantinate.
E foarte important ca îndată ce va fi ridicată starea de carantină, aceste școli să poată organiza și au posibilitatea prin ordinul de ministru pe care l-am promovat să organizeze simularea și pentru acei elevi”, a spus ministrul Educației.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
1 august 2025 | Se schimbă, din nou, tarifele de furnizare a energiei electrice. Care vor fi creșterile
1 august 2025 | Se schimbă, din nou, tarifele de furnizare a energiei electrice. Care vor fi creșterile Începând cu 1 august 2025, prețul la energia electrică va crește din nou. Cota de TVA pentru energia electrică crește de la 1 august, de la 19% la 21%, astfel că factura la curent, majorată după liberalizarea […]
”Statul a dat, statul a luat, statul fie lăudat” – Bogdan Glăvan, despre pensiile din România: Înghețarea pensiilor nu reprezintă o rezolvare a deficitului
”Statul a dat, statul a luat, statul fie lăudat” – Bogdan Glăvan, despre pensiile din România: Înghețarea pensiilor nu reprezintă o rezolvare a deficitului ”Statul a dat, statul a luat, statul fie lăudat”, spune Bogdan Glăvan, care este de părere că înghețarea pensiilor nu reprezintă o rezolvare a deficitului bugetar. ”5% rata inflației în 2024 […]
Căldura crește, trenurile încetinesc: Întârzieri mari ale trenurilor, datorate temperaturilor excesive la nivelul șielor
Căldura crește, trenurile încetinesc: Întârzieri mari ale trenurilor, datorate temperaturilor excesive la nivelul șielor Temperaturile caniculare prognozate, din această vară, a forțat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA să aplice măsuri speciale pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului feroviar. Astfel, în zonele unde temperatura la nivelul șinei atinge sau depășește 50 de […]