Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

O nouă comună se alătură AIDA – Transport Local: Traseul Alba Iulia – Șard – Lunca Ampoiței se va face cu autobuzele STP

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

O nouă comună se alătură AIDA – Transport Local: Traseul Alba Iulia – Șard – Lunca Ampoiței se va face cu autobuzele STP

După Berghin, Stremț și Teiuș, o nouă unitate administrativ-teritorială din Alba a solicitat administrației județene scoaterea unui traseu din Programul de transport judeţean și includerea acestuia în Programul de transport din cadrul Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA) – Transport Local.

Este vorba de comuna Meteș, care a aprobat, prin hotărârea Consiliului Local nr. 52/10 septembrie, scoaterea traseului Alba Iulia – Șard – Lunca Ampoiței din programul de transport județean și includerea acestuia în Programul de transport din cadrul AIDA – Transport Local. De asemenea, consilierii locali au aprobat aderarea Comunei Meteș la AIDA – Transport Local.

Citește și: Transport GRATUIT pentru pensionarii din comuna Sântimbru pe mai multe rute ale companiei de transport local STP Alba, din județ: Noi localități s-au alăturat Asociației AIDA-TL

Având în vedere cele de mai sus, este necesară aprobarea, în ședința din 18 octombrie, de către Consiliul Judeţean Alba a actualizării Programului de transport judeţean pentru reţeaua de trasee din judeţul Alba.

Amintim că, în vară, au aderat la AIDA – Transport Local și orașul Teiuș și comunele Berghin și Stremț. În consecință, au fost incluse în Programul de transport al AIDA traseele Alba Iulia – Teiuș – Stremț – Valea Mănăstirii, Teiuș – Stremț – Geomal și Alba Iulia – Henig. Prin urmare, aceste trasee au fost eliminate din programul județean de transport.

Programul de transport judeţean face parte din documentaţia de atribuire care a stat la baza derulării a 4 proceduri de atribuire a contractului sectorial având ca obiect „Delegarea gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate, în aria teritorială de competenţă a UAT Judeţul Alba”, în urma cărora au fost atribuite 25 de loturi/trasee din totalul de 59.

Din AIDA – Transport Local mai fac parte Alba Iulia, Ciugud, Sântimbru, Întregalde, Galda de Jos, Cricău, Ighiu și Mihalț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 octombrie – 03 decembrie 2024 | Apuseni Treasure Hunt se întoarce: „Comorile ascunse în munții ăștia vechi, unde legendele și miturile dăinuie de când lumea”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

15 octombrie – 03 decembrie 2024 | Apuseni Treasure Hunt se întoarce: „Comorile ascunse în munții ăștia vechi, unde legendele și miturile dăinuie de când lumea„ Din 15 octombrie până-n 3 decembrie, Apusenii își deschid porțile numa’ pentru cei cu inimă curată și dor de aventură. Apuseni Treasure Hunt se-ntoarce, da’ numa’ cine-i vrednic o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea