Rămâi conectat

Ştirea zilei

O luptă în doi, sau cum putem scăpa de PDL!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

USL, adică PNL, PSD şi PC şi-au ales candidaţii cu care să poarte bătălia decisivă din 2012, la alegerile care trebuie să schimbe în sfârşit ceva. Candidaţii USL sunt oamenii în care albaiulienii şi locuitorii din tot judeţul Alba au spus că au cea mai mare încredere să poarte această campanie: Călin Potor şi Teodor Atanasiu. E o muncă de aproape un an în care vrem alături de cei doi candidaţi să convingem că acum trebuie făcut pasul decisiv în a da la o parte PDL – un partid care a ajuns să paraziteze nu doar oraşulul Alba Iulia şi judeţul Alba, ci şi toată România.
E o campanie în care trei partide, altădată adversare, s-au pus laolaltă pentru că să fim sinceri: e nevoie de toţi şi de toate forţele ca să răsturnăm un sistem complet corupt şi care ţine lumea în teamă, minte şi devalizează bugetele oraşelor şi comunelor – aici în Alba şi peste tot în România. E nevoie în primul rând de voi cei care sunteţi mulţimea tăcută şi care a îndurat tot răul guvernării PDL şi al baronilor de Alba.
E o luptă între două gândiri: una a noastră pentru noi, toţi oamenii normali şi de bun simţ, şi una a lor, a pedeliştilor, pentru buzunarul propriu în pofida interesului şi binelui colectiv. E o luptă cu nişte politicieni care au făcut prea mult pentru ei şi prea puţin pentru oameni.
Recunoaştem munca celor din primăria Alba Iulia sau din Consiliul Judeţean care au tras pentru binele nostru – asta se vede. Dar ei sunt conduşi prost şi de oameni corupţi. Sunt de apreciat oamenii pricepuţi din primărie care au dus greul unor proiecte necesare oraşului şi judeţului; ei ar trebui să fie în faţă – nu nişte politicieni care pe munca lor îşi bagă în buzunarele lor şi ale mogulilor de Alba zeci de milioane de euro. Din păcate pe priceperea lor de a face proiecte, cum e renovarea Cetăţii, unii câştigă o grămadă de bani nemeritat.
E o luptă cu teama angajaţilor din primării, deconcentrate, din şcoli şi spitale şi din toate instituţiile locale faţă de şefii PDL, faţă de răzbunarea acestora, faţă de intimidările acestora. Trebuie să dăm curaj acestor oameni să spună NU şantajului şi fricii în care lucrează şi în care sunt ţinuţi. Trebuie să le arătăm în următorul an că suntem mai mulţi cei care vrem schimbarea, cei care suntem oameni de bun simţ. Să le arătăm că nu sunt singuri.
E o luptă în care nu mai trebuie să permitem unor şmecheri care ne conduc în Alba Iulia să facă parcări pentru bolizii lor în mijlocul cetăţii noastre defrişând un parc şi arbori istorici care văzuseră Unirea de la 1918!
Vrem să convingem pe simpatizanţii tuturor forţelor politice să înţeleagă că acum va fi o luptă în doi: candidaţii USL în spatele cărora vom fi noi, oamenii simpli şi oneşti, mulţimea tăcută şi ignorată şi de cealaltă parte sistemul aproape mafiot al PDL care foloseşte frica, intimidarea şi care îşi plăteşte din plin baronii. E o luptă doar în doi, în care toţi cei care mai au un sentiment că se poate schimba ceva e nevoie să vină alături de candidaţii USL – Potor şi Atanasiu. Sperăm ca în următorul an să vă convingem că ei merită.
E o luptă în care la primărie şi la Consiliul Judeţean vom avea un singur „glonţ”, un singur tur de scurtin – cine câştigă acolo, câştigă „din prima”, fără un tur 2. Trebuie să ne concentrăm toate forţele, pentru că avem o singură şansă, fie că suntem simpatizanţi ecologişti, cu sentimente naţionale puternice, reformişti, radicali, progresişti, liberali, socialişti sau altfel. E un lucru pe care trebuie cu toţii să îl ştim bine de tot până la anul – şansa împotriva PDL stă într-un singur candidat la primăria Alba Iulia – Călin Potor, şi într-un singur candidat la Consiliul Judeţean – Teodor Atanasiu.
În final, e o luptă în care trebuie să arătăm mereu faţa acestei hidre, acestui monstru care a parazitat tot judeţul Alba: PDL, prin conducătorii săi Hava şi Dumitrel.
Simone ALBANI, PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea