Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. O gimnastă din județul Alba, pe podiumul Campionatului European de la Baku!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tot mai aproape de prima treaptă a podiumului: gimnasta Flavia Sebastiana Sentea, din Sebeş – argint şi bronz la Campionatul European de la Baku.

Tânăra și talentata gimnastă din Sebeș, Flavia Sebastiana Sentea, este tot mai aproape de prima treaptă a podiumului după ce la Campionatul European de Gimnastică Aerobică ce a avut loc la sfârșitul lunii mai la Baku, în Azerbaijan, a realizat o performanță remarcabilă. Flavia, în vârstă de 20 de ani, a reușit să obțină o valoroasă medalie de argint împreună cu echipa și o medalie de bronz în proba de dans aerobic.

Tânăra se pregătește pentru Campionatele mondiale de anul viitor ce se vor desfășura tot la Baku și speră să obțină medalia de aur mult dorită.

”Campionatul European a avut loc luna trecută, 25-27 mai, în Baku, Azerbaijan. A fost extrem de frumos. Orașul, sala competițională, scena cu toate luminile pe noi, m-a fascinat totul acolo. Însă pe cât a fost de frumos, pe atât a fost de greu. România a cucerit 10 medalii. Atât seniorii cât și juniorii: 1 de aur, 4 de argint și 5 de bronz. “Ne-am bătut” cu marile echipe din Rusia, Ungaria, Azerbaijan.

Ne doream foarte mult aurul la echipă, însă am reușit doar argintul. Iar proba de aerobic dance a închis concursul. Mi-am zis: “Nu mai am absolut nimic de pierdut. Trebuie să dau totul!” Am vorbit cu fetele să intrăm “înțepate, câinește” am obținut bronzul. Ne-am simțit foarte bine pe scenă și asta s-a văzut. Contează că suntem împăcate că am reușit. Antrenoarele au fost mulțumite de evoluțiile noastre.

Ne-am autodepășit, cu toții. La finalul competiției, antrenoarea mea, Maria Fumea, mi-a zis: îți mai lipsește aurul. Am avut lacrimi în ochi pentru încrederea pe care mi-o acordă. Ea m-a făcut să îmi doresc mai mult de la viață. Așa că voi lupta. Nu mă las până nu cuceresc aurul pentru a-mi asculta imnul pe prima treaptă a podiumului”, a povestit Flavia pentru ziarul ”Unirea”.

Tânăra gimnastă originară din Petrești este studentă a Universității „Ovidiu“ din Constanța. Rezultatele au venit după ani și ani de muncă intensă și sacrificii. La vârsta de doar 4 ani, când majoritatea fetițelor se joacă cu păpușile cât e ziua de lungă, Flavia a fost dusă de părinți la Centrul de Gimnastică de la Deva.

Era un copil energic, care la 4 ani făcea roata țiganului prin casă și spărgea bibelourile din sufragerie, astfel că părinții Flaviei s-au gândit că fetița lor ar putea fi viitoarea Nadia Comăneci. La 9 ani profesorii săi și-au dat seama că Flavia nu va face performanță în gimnastica artistică pentru că nu i se potrivea și au îndrumat-o spre gimnastică aerobică, o altă ramură a gimnasticii, nu atât de dificilă din punct de vedere tehnic, dar la fel de solicitantă din punct de vedere al antrenamentelor.

”Gimnastica artistică este mai complexă, are patru aparate – sol, sărituri, bârnă și paralele. În schimb, la gimnastică aerobică este doar un aparat – solul, care este tare, din parchet. Noi, cele care practicăm gimnastica aerobică, trebuie să ne prezentăm cu o anumită costumație – ștrampi lucioși, adidași, șosete albe, costum de gimnastică, puțin machiaj și părul strâns în coc. Evoluăm pe o melodie, sunt 7 pași de bază. Trebuie să simți ceea ce faci și să transmiți, este o ramură foarte frumoasă a gimnasticii”, explică Flavia.

Visul ei este să devină următoarea campioană mondială la individual.

[nggallery id=7284]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea