O familie antreprenorială
Domnul Nicolae Danciu, în timpul stagiului militar a efectuat cursuri intensive de bucătar, iar după lăsarea la vatră a urmat alte cursuri de calificare în cadrul cooperaţiei de consum ale vremii unde şi-a dobândit o notorietate deosebită în arta culinară. Dânsul a lucrat ca bucătar la mai multe restaurante din zonă, dar şi la cel mai mare restaurant din Hunedoara, „Corvinul”, unde şi-a desăvârşit pregătirea în specialitatea de bucătar. Până în anul 1993 a lucrat tot în cadrul cooperaţiei de consum iar apoi şi-a achiziţionat spaţiul comercial de la fostul bufet „Moţul” din Câmpeni (Piaţă), trecând cu acesta într-un proces de modernizare devenind restaurantul „SC Danciu şi fiii săi”, unde i-a antrenat într-un mediu antreprenorial pe fiii săi Nicuşor şi Stelian Danciu. Prin modenizarea continuă a acestuia, recent după o vizită în Ungaria observând un rotisor pentru pui (pulpe) şi alte preparate de carne cu agent termic pe lemne uscate cu reglare a tirajului şi-a confecţionat prin forţe proprii una unicat în Ţara Moţilor. Ca urmare a acestei dotări majoritatea clienţilor preferă aceste produse datorită calităţilor lor din punct de vedere ecologic, sanitar şi alte aspecte care îi determină pe cei mai mulţi clienţi să fie unii dintre ei chiar cu titlul de abonaţi. Deşi Nicolae Danciu are 76 de ani, acesta monitorizează calitatea produselor şi a tuturor normelor sanitare şi respectarea legislaţiei specifice. Mediul de afaceri este condus de fiul său, Stelian Stanciu, iar contabilitatea este ţinută de soţia fiului său Stelian, Maria, având cinci salariate, bucătărese, barmani care au fiecare peste 10 ani vechime în această societate. Merită reiterat actul de calitate şi ospitalitate al salariatei Nadia Miheţ Stramboschi. Celălalt fiu, Nicuşor Danciu, prin profitul reinvestit şi-a deschis un depozit en-gros la o scară mai redusă cu denumirea SC Transmont Talida SRL, vizavi de acesta având şi un magazin denumit SC Tany SRL şi încă un spaţiu închiriat la ieşirea din oraş în amonte, SC Adilat SRL, condus de fiica Talida, iar contabilitatea şi alte acte fiind efectuate de soţia sa, dna Tania Danciu. Dl Nicuşor Danciu, observând rulajul mare de produse alimentare şi altele, în totalitatea lor, primite direct de la furnizor exonerându-se de intermediari şi-a deschis cel mai impozant depozit en-gros din Apuseni. Acest spaţiu era proprietatea cooperativei meşteşugăreşti „Moţul” care devenise aproape o relicvă a comunismului într-o stare deplorabilă, dar acest edificiu l-a modernizat dânsul prin toate spaţiile bine compartimentate pe produse, renovări interioare şi exterioare şi toate utilităţile aferente unui asemenea depozit, ceea ce i-a creat premiza pentru rulajul intensiv de produse diversificate, profitul fiind reinvestit în alte activităţi având alternative pe piaţa concurenţială, atât familia sa cât şi cea a fratelui său, Stelian Danciu, astfel că atunci când un mediu de afaceri este într-un declin este compensat din altă activitate antreprenorială. De menţionat că manopera majoritară a fost efectuată de Nicuşor Danciu iar performantul rotisor fiind construit de unul din fiii săi căci în Ungaria acest tip de rotisor costa 6-7 mii de euro. Am remarcat la aceste societăţi curăţenia impecabilă a tuturor spaţiilor şi de servirea de către cei 24 de salariaţi în cele mai civilizate condiţii precum şi promptitudinea salariaţilor în actul comercial. Produsele de la magazinele mai sus enunţate sunt printre cele mai ieftine, chiar cu 20% faţă de alte unităţi.
Mihai SICOE
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan