O asociere formată din două firme din Oradea și Timișoara a obținut contractul de colectare a deșeurilor în zona Cugir – Sebeș
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubris Alba poate să semneze al doilea contract privind colectarea separată şi transportul deşeurilor, în zona 2 de colectare, cu o populație de circa 81.000 de locuitori.
Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri, 3 octombrie 2018, plângerile formulate de doi dintre participanții la procedura publică de concesionare a serviciului și a menținut decizia comisiei de licitație. Cei doi operatori, Greendays SRL şi Activ Salubritate SRL, au contestat anterior raportul procedurii și la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), care le-a respins, de asemenea, plângerile.
”Respinge plângerea formulata de către S.C. Greendays S.RL. în contradictoriu cu intimata Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba împotriva deciziei nr. 2298/C8/2485, 2496/21.08.2018 pronunţată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor ca neîntemeiată. Respinge plângerea formulata in dosarul conexat de către S.C. Activ Salubritate S.R.L. în contradictoriu cu intimata Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba, împotriva deciziei nr. 2298/C8/2485, 2496/21.08.2018 pronunţată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 03.10.2018”, se precizează în dispozitivul hotărârii definitive de la Curtea de Apel.
În perioada următoare va fi încheiat contractul cu câștigătorul licitației, Asocierea SC RER Ecologic Service SA Oradea – Retim Ecologic Service SA Timișoara. În zona 2 de colectare (81.341 de locuitori) au fost incluse orașul Cugir, municipiul Sebeș şi comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gârbova, Cîlnic, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot, Săsciori şi Şugag. Deşeurile colectate de la populaţie şi agenţi economici vor fi transportate la staţia de transfer de la Tărtăria, de unde vor fi preluate de un alt operator şi duse la depozitul de la Galda de Jos.
Ordinul de începere a contractului va fi dat după câteva luni de la data semnării, perioadă în care operatorul va derula activităţile specifice de mobilizare. Tot în această perioadă, cele 16 consilii locale vor adopta hotărâri prin care se vor aproba tarifele cu care societatea menţionată a câştigat licitaţie de concesionare.
Pe lângă colectarea și transportul deșeurilor de la persoanele fizice și juridice, operatorul va mai derula şi alte activităţi, la cerere, cum ar fi colectarea deşeurilor voluminoase, a cadavrelor de animale, precum şi a celor abandonate pe domeniul public.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
TRAGEDIE la Ocna Mureș: Doi bărbați găsiți DECEDAȚI într-o locuință, după ce s-ar fi intoxicat cu gazele emanate de un generator
TRAGEDIE la Ocna Mureș: Doi bărbați găsiți DECEDAȚI într-o locuință, după ce s-ar fi intoxicat cu gazele emanate de un generator Doi bărbați au fost găsiți miercuri, 22 ianuarie 2025, DECEDAȚI într-o locuință, după ce s-ar fi intoxicat cu gazele emanate de un generator. Citește și: TRAGEDIE în Alba: Bărbat de 49 de ani, găsit […]