Noutăți program Fidelis 2025: Când va fi lansată a patra ediție din 2025
Noutăți program Fidelis 2025: Când va fi lansată a patra ediție din 2025
Ministerul Finanțelor lansează a patra ediție FIDELIS din 2025, ce se va desfășura între 9 și 16 mai și care vine cu dobânzi de până la 7,80% la emisiunile în lei și de până la 6,25% la cele în euro.
Cei care vor să-și investească economiile în Programul FIDELIS, ediția din mai, vor beneficia de dobânzi neimpozabile: de 6.75% – cu scadența la 1 an, 7.40% – cu scadența la 3 ani și de 7.80% – cu scadența la 5 ani, în lei; de 3,85% – cu scadența la 2 ani și de 6,25% – cu scadența la 7 ani, în euro.
Citește și: Vouchere pentru alimente 2025: Când vor fi încărcate cu prima tranșă
Tranșa specială de titluri de stat FIDELIS, emise în lei și scadență la 1 an, dedicată tuturor celor care fac dovada donării de sânge începând cu 1 noiembrie 2024, va avea o dobândă de 7,75%. Donatorii-investitori beneficiază de un prag minim de subscriere redus de la 5.000 de lei la 500 lei, în limita unui plafon maxim de 100.000 lei.
FIDELIS are ca noutăți în 2025: lansări lunare; posibilitatea de a subscrie, timp de 6 zile lucrătoare, încă din prima parte a lunii; dobânzile și scadențele pentru următoarea ediție se anunță la finalul lunii curente pentru emisiunea viitoare; un nou partener – TradeVille, în parteneriat cu Libra Bank, principalul broker de retail din România, pe lângă BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Societe Generale și Alpha Bank.
Cei care investesc în titlurile de stat FIDELIS se bucură de facilități precum posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deținere în funcție de prețul primit pe bursă, veniturile obținute ca urmare a deținerii titlurilor sunt neimpozabile, flexibilitate în administrarea și diversificarea portofoliului.
‘Reamintim că valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro’, se menționează în comunicat.
Potrivit sursei citate, cifrele celor trei ediții din 2025 dovedesc că interesul românilor în modalitatea de economisire propusă de Ministerul Finanțelor este într-o continuă creștere: suma totală investită este de aproape 8 miliarde de lei; 85.157 ordine de subscriere; 12.046 donatori – investitori; peste 964 milioane de lei suma totală investită de donatorii-investitori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Radu Georgescu: „În următorii ani România va avea de rezolvat niște probleme economice de olimpiadă internațională”
Radu Georgescu: „În următorii ani România va avea de rezolvat niște probleme economice de olimpiadă internațională” Economistul Radu Georgescu este de părere că în următorii ani România va avea de rezolvat niște probleme economice de olimpiadă internațională. „Vor urma examene economice și pentru populație și pentru firme”, afirmă Radu Georgescu. Citește și: Economistul Radu Georgescu: […]
Cum va fi VREMEA în România până la sfârșitul lunii MAI 2025: PROGNOZA METEO anunță atmosferă de primăvară, cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius
Cum va fi VREMEA în România până la sfârșitul lunii MAI 2025: PROGNOZA METEO anunță atmosferă de primăvară, cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 29 aprilie – 26 mai 2025. Conform specialiștilor, revine atmosfera de primăvară, cu […]
Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, originar din Sălciua, a trecut la cele veșnice
Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, originar din Sălciua, a trecut la cele veșnice Valeriu Tabără, președintele ASAS și fost ministru al Agriculturii, a trecut la cele veșnice. Valeriu Tabără s-a născut la 1 iulie 1949 în comuna Sălciua din judeţul Alba. La vârsta de 34 de ani a devenit doctor în agronomie, iar ulterior […]