Rămâi conectat

Actualitate

Noua ediție a programului Tezaur: Românii pot cumpăra titluri de stat cu dobânzi anuale neimpozabile de până la 6,60%

Bera Larisa

Publicat

în

Noua ediție a programului Tezaur: Românii pot cumpăra titluri de stat cu dobânzi anuale neimpozabile de până la 6,60%

Românii au ocazia, începând de luni, 12 august 2024, să investească în titluri de stat TEZAUR, oferite cu dobânzi anuale neimpozabile atractive, de 5,80% pentru maturitatea de 1 an și 6,60% pentru maturitatea de 3 ani. Aceste titluri sunt disponibile pentru cumpărare până pe 5 septembrie 2024, atât online, cât și de la sediul unităților Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Citește și: Cum să investești în aur la bursă

Modalități de Achiziție:

-Online: Între 12 august 2024 – 05 septembrie 2024, exclusiv pentru persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Investitorii pot deschide cont de subscriere, achiziționa titluri TEZAUR și efectua viramente din contul de subscriere către conturi bancare, alte conturi de subscriere sau conturi JUNIOR.
-De la sediul Trezoreriei Statului: Între 12 august 2024 – 06 septembrie 2024.
-Prin poștă: Între 12 august 2024 – 05 septembrie 2024 în mediul urban și 12 august 2024 – 04 septembrie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Detalii importante:

-Dobânda anuală este plătibilă conform termenelor din prospectul de emisiune.
-Titlurile de stat sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Investitorii pot efectua mai multe subscrieri în cadrul aceleași emisiuni și pot anula subscrierile în perioada de subscriere.
-Persoanele fizice eligibile trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani.
-Veniturile obținute din titluri de stat sunt neimpozabile.
-Fondurile colectate vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, conform

Ministerului Finanțelor. Prospectul de emisiune și orice modificări sunt disponibile pe site-ul www.posta-romana.ro, la secțiunea Datorie Publică.

Programul FIDELIS – Oportunitate Suplimentară

În paralel, se desfășoară a patra ediție a Programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, în colaborare cu Morning Glory și Rock FM. Donatorii de sânge beneficiază de o dobândă suplimentară de 1 punct procentual și de o scădere semnificativă a pragului minim de subscriere, de la 5.000 lei la 500 lei, pentru titlurile de stat emise în lei cu scadență la un an, având o dobândă de 6,80%. Perioada de subscriere pentru această tranșă specială este 8-20 august 2024.

Așadar, investitorii au acum două opțiuni atractive, TEZAUR și FIDELIS, fiecare cu dobânzi neimpozabile și modalități flexibile de achiziție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reacții controversate după momentul omagial dedicat eroului Avram Iancu la UNTOLD: „De la Gheboasă la Furdui Iancu – Legitimizare reciprocă sau simplă oportunitate?”

Bera Larisa

Publicat

în

Reacții controversate după momentul omagial dedicat eroului Avram Iancu la UNTOLD: „De la Gheboasă la Furdui Iancu – Legitimizare reciprocă sau simplă oportunitate?” Duminică, pe scena principală a festivalului UNTOLD, Furdui Iancu a interpretat cântece patriotice, inclusiv „Deșteaptă-te române”, în semn de omagiu adus lui Avram Iancu cu ocazia bicentenarului nașterii Crăișorului Munților. Timp de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea