Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Normele de aplicare la Programul „Prima chirie” puse în dezbatere publică de către Ministerul Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Normele de aplicare la Programul „Prima chirie” prin care șomerii angajați la mai mult de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu primesc o primă de relocare au fost puse în dezbatere publică de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

„Programul de Guvernare 2017-2020 prevede, la Capitolul ‘Politici publice în domeniul Muncii și Justiției sociale’, introducerea Programului ‘Prima chirie’ prin care se are în vedere stimularea mobilității forței de muncă. Ca urmare, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul României a aprobat, în luna ianuarie 2017, Ordonanța de Urgență nr. 6/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice, publicata în Monitorul Oficial nr. 62/25.01.2017”, se spune în nota de fundamentare.

Conform documentului, prima de relocare se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și ca urmare a acestui fapt, își schimba domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectiva sau în localitățile învecinate acesteia.

„Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depășesc suma de 5.000 lei/lună și este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei. Prima de relocare se acordă, la cerere, lunar, pe o perioadă de cel mult 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni și nu se cumulează cu alte prime de mobilitate prevăzute de lege”, se precizează în nota de fundamentare.

Sursa: agerpres.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere de vacanță 2025: Cutremur în sistemul bugetar. Industria turismului, grav afectată de posibila eliminare a tichetelor

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Vouchere de vacanță 2025: Cutremur în sistemul bugetar. Industria turismului, grav afectată de posibila eliminare a tichetelor Confederaţii şi federaţii sindicale, patronate din turism şi Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete fac un apel urgent pentru păstrarea voucherelor de vacanţă, subliniind că acestea sunt un instrument vital pentru economia românească şi bunăstarea cetăţenilor. Reacția industriei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea