Rămâi conectat

Sport

Nicolae Stanciu, cel mai titrat jucător din istoria fotbalului din Alba! Internaționalul român împlinește azi 28 de ani

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu, jucătorul originar din Craiva, ce a deslușit tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia, va aniversa azi împlinirea vârstei de 28 de ani, internaționalul român bucurându-se de de un sezon de vis la Slavia Praga și de cele 10 trofee adjudecate în carieră, palmares ce-l face cel mai titrat fotbalist din istoria Albei!

Astăzi, 7 mai, zi în care se celebrează cea mai importantă performanță a fotbalului românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni, de Steaua, în finala de la Sevilla, în 1986, cu miracolul Helmut Duckadam, este sărbătoare în fotbalul din Alba. Nicolae Stanciu, jucătorul originar din Craiva, ce a deslușit tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia, fiind descoperit de antrenorul Alexandru Kalanyos, aniverseazã împlinirea vârstei de 28 de ani. Fostul unirist scrie istorie pentru Alba, în condițiile în care ce a devenit, în 2016, prin prezența la Campionatul European din Franța, primul jucător plecat din județ ce a evoluat la un turneu final al unei competiții majore. De asemenea, Stanciu a ajuns cel mai titrat jucător al Albei, având strânse 10 trofee, depășindu-i la acest capitol pe Cornel Țălnar (trei campionate și două cupe, cu Dinamo), Alexandru Moldovan (4 titluri cu “câinii roșii), Bogdan Andone sau Mihai Mincă! Într-un deceniu petrecut la nivel înalt, Nicolae Stanciu totalizează 10 trofee.

De curând a câștigat titlul cu Slavia Praga, al 5-lea titlu de campion din carieră, palmares reușit în trei țări diferite: România, Belgia și Cehia. Campion în România cu FCSB în 2014 și în 2015, câștigător al titlului în Belgia cu Anderlecht (în 2017), fotbalistul din Alba a reușit în 2020 să cucerească trofeul în Cehia, la primul sezon în tricoul Slaviei Praga, iar acum a recidivat. Acestora li se adaugă Supercupa României (2013), Supercupa Belgiei (2017), Cupa României (2015) și Cupa Ligii (2015, 2016)!

*”Copilul s-a făcut mare”!

Este un palmares remarcabil pentru fotbalistul plecat în urmă cu 10 ani, în toamna anului 2011, din Cetatea Marii Uniri la FC Vaslui, Stanciu devenind între timp principalul sponsor al formației sale de suflet, Unirea Alba Iulia, care trăiește grație banilor încasați în urma transferurilor sale, suma totală pe care a fost vândut ex-uniristul (la Anderlecht, Sparta Praga, Al Ahli, Slavia Praga) fiind de 22,7 milioane de euro! Așadar, se poate titra fără a greși: Copilul s-a făcut mare!

Nicolae Stanciu traversează cel mai bun sezon al carierei: cu 16 reușite, în trei competiții (campionat, cupă, Europa League), al doilea marcator al Slaviei, după Jan Kuchta (18 goluri). După câștigarea titlului, într-o o stagiune din care mai sunt 4 jocuri, “alb-roșii” dominând campionatul, fără a pierde în 30 de partide (24 de victorii), și cu un record în Cehia, cu o serie de 40 de întâlniri în care nu au cunoscut gustul înfrângerii, noua și vechea campioană (în 2021 a fost al treilea titlu consecutiv) se pregătește să realizeze eventul. Formația lui Nicolae Stanciu s-a calificat în finala Cupei Cehiei, după ce și-a zdrobit rivala Sparta în semifinale, scor 3-0 (2-0), pe terenul acesteia, uniristul jucând până în minutul 81. În ultimul act, miercuri, 12 mai, Slavia va întâlni Viktoria Plzen (ce a trecut de Teplice, scor 1-0). Slavia s-a duelat cu Plzen în ultima etapă, impunându-se clar, scor 5-1 (intrat la pauză, Stanciu a reușit un gol și un assist).

Fotbalistul albaiulian a realizat un sezon de excepție în ediția 2020/ 2021, 16 goluri și 8 pase decisive, cu cea mai prolifică perioadă a sa sub comanda lui Jindrich Trpiskovsky. Asta după ce în anteriorul sezon a avut cele mai multe assist-uri (12), adjudecându-și trei premii individuale în 1.Liga: cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionat. Venirea pe lume a fetiței sale Masha Ecaterina, în 4 noiembrie 2020, micuța comoară căreia îi dedică golurile, a însemnat fericirea ce l-a descătușat.

La mulți ani, Nicolae Claudiu Stanciu!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO | Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură Federația Română de Orientare a stabilit componența loturilor naționale care urmează să reprezinte România la două competiții internaționale de anvergură care vor avea loc în perioada imediat următoare. Astfel în perioada 14-20 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea