Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Nicolae Ceaușescu a dat bacalaureatul la 47 de ani și a obținut media 10, DE MERIT. Ce subiecte a avut de rezolvat la limba română și la matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Ceaușescu a dat bacalaureatul la 47 de ani și a obținut media 10, DE MERIT. Ce subiecte a avut de rezolvat la limba română și la matematică

Arhivele Naționale ale României au publicat vineri 31 martie 2023, diploma de bacalaureat și probele susținute la acest examen de Nicolae Ceaușescu.

241

Fostul dictator comunist a dat examenul de bacalaureat la vârsta de 47 de ani, în noiembrie 1965, la 8 luni după ce a preluat puterea politică în România. Ceaușescu a luat nota 10, atât la proba de română, cât și la matematică.

Citește și: Cele mai surprinzătoare ”perle” ale elevilor la simularea examenului de Bacalaureat 2023: „Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia”

„Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Arhivelor Naționale, în care sunt prezentate diploma de bacalaureat, probele scrise la română și matematică, precum și o cererea pe care Nicolae Ceaușescu a făcut-o „tovarășului ministru al Învățământului” pentru „susținerea examenelor de echivalare a studiilor”.

La examenul de limba română, Ceaușescu a avut următoarele subiecte: „Caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu” și „Valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”. „În istoria literaturii românești, Vasile Alecsandri, care a desfășurat o vastă și multilaterală activitate literară, ocupă un loc de frunte”, se arată în debutul comentariului literar făcut de Nicolae Ceaușescu referitor la „valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”.

Lucrarea lui Ceaușescu de la proba de română a fost notată cu 10. De asemenea, Nicolae Ceaușescu a fost notat cu 10 și la proba de matematică.

„Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București”, se arată mai în postarea publicată pe pagina de Facebook a Arhivelor Naționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

16 august| Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Cum a ajuns să fie marcată această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

16 august| Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Cum a ajuns să fie marcată această zi An de an, la data de 16 august, este marcată Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. La 24 iunie 2020, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea