Motivele pentru care s-ar fi prăbușit elicopterul IAR 330-PUMA și aeronava MIG21-Lancer: „Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile”
Surse guvernamentale au declarat care a fost cauza prăbușirii elicopterului IAR 330-PUMA, dar și a avionului MIG21-Lancer care au dispărut de pe radar, în cursul serii de miercuri, 2 martie, DCNEWS.ro.
Citește și: VIDEO| Iahtul de 600 de milioane de euro al unui oligarh rus a fost confiscat în Germania
Elicopterul IAR 330-Puma, decolat în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, a transmis MApN.
Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordine să se întoarcă la bază.
Conform unor surse guvernamentale, cea mai probabilă cauză a prăbuşirii elicopterului ar fi givrajul.
Citește și: Klaus Iohannis anunță că va sprijini Republica Moldova, în contextul crizei din Ucraina
Aceleaşi surse transmit că, deşi se fac analize meteo înainte de zbor, condiţiile meteo se pot schimba extrem de rapid. Comandantul bazei este cel care aprobă misiunea de salvare.
În ceea ce priveşte MIG-ul 21 Lancer, acesta s-ar fi prăbuşit din cauze tehnice.
Toţi militarii de la bord au murit
Generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției informare și relații publice, a confirmat că întregul echipaj a decedat.
„Nu este o seară bună pentru noi. Se pare că am pierdut două aeronave. În cazul elicopterului care a plecat în căutarea pilotului MiG-ului 21, se confirmă, din păcate, prăbușirea la 11 km de aerodrom. Din păcate, toți membrii echipajului și-au pierdut viața. (…) Vom reveni când vom avea detalii. Este prematur să putem discuta acum despre posibile cauze. Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile. Nu știu dacă aceasta a fost cauza. (…) Lucrurile sunt în dinamică”, a spus Constantin Spînu la Antena 3.
Citește și: HARTA| SANCȚIUNILE impuse Rusiei de fiecare țară, după invadarea Ucrainei
„O noapte foarte tristă pentru Aviația Militară din România! O noapte foarte tristă pentru noi toți! Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către militarii căzuți la datorie! Transmitem condoleanțe și suntem alături de familiile acestora! Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis MApN.
Şi pilotul avionului MIG a murit
Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.
Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată