Rămâi conectat

Actualitate

Motivele pentru care s-ar fi prăbușit elicopterul IAR 330-PUMA și aeronava MIG21-Lancer: „Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Motivele pentru care s-ar fi prăbușit elicopterul IAR 330-PUMA și aeronava MIG21-Lancer: „Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile”

Surse guvernamentale au declarat care a fost cauza prăbușirii elicopterului IAR 330-PUMA, dar și a avionului MIG21-Lancer care au dispărut de pe radar, în cursul serii de miercuri, 2 martie, DCNEWS.ro.

Citește și: VIDEO| Iahtul de 600 de milioane de euro al unui oligarh rus a fost confiscat în Germania

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, a transmis MApN.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordine să se întoarcă la bază.

Conform unor surse guvernamentale, cea mai probabilă cauză a prăbuşirii elicopterului ar fi givrajul.

Citește și: Klaus Iohannis anunță că va sprijini Republica Moldova, în contextul crizei din Ucraina

Aceleaşi surse transmit că, deşi se fac analize meteo înainte de zbor, condiţiile meteo se pot schimba extrem de rapid. Comandantul bazei este cel care aprobă misiunea de salvare.

În ceea ce priveşte MIG-ul 21 Lancer, acesta s-ar fi prăbuşit din cauze tehnice.

Toţi militarii de la bord au murit

Generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției informare și relații publice, a confirmat că întregul echipaj a decedat.

„Nu este o seară bună pentru noi. Se pare că am pierdut două aeronave. În cazul elicopterului care a plecat în căutarea pilotului MiG-ului 21, se confirmă, din păcate, prăbușirea la 11 km de aerodrom. Din păcate, toți membrii echipajului și-au pierdut viața. (…) Vom reveni când vom avea detalii. Este prematur să putem discuta acum despre posibile cauze. Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile. Nu știu dacă aceasta a fost cauza. (…) Lucrurile sunt în dinamică”, a spus Constantin Spînu la Antena 3.

Citește și: HARTA| SANCȚIUNILE impuse Rusiei de fiecare țară, după invadarea Ucrainei

„O noapte foarte tristă pentru Aviația Militară din România! O noapte foarte tristă pentru noi toți! Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către militarii căzuți la datorie! Transmitem condoleanțe și suntem alături de familiile acestora! Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis MApN.

Şi pilotul avionului MIG a murit

Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea