Rămâi conectat

Actualitate

Modificări importante în codurile fiscale. Românii vor fi informați în legătură cu o serie de datorii către ANAF

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect de ordonanță de urgență care vizează codurile fiscale vine în sprijinul moștenitorilor. Concret, aceștia vor fi informați de către ANAF în legătură cu datoriile fiscale pe care persoana de la care moștenesc le-a avut.

Astfel, după ce va accepta succesiunea, moștenitorul va primi o notificare de la Fisc cu privire la datoriile față de acesta pe care le-a avut persoana decedată și care nu au fost plătite, fiind în sarcina celui care moștenește să suporte acele obligații fiscale.

Atunci când o persoană moare și își transferă patrimoniul urmașilor, aceștia nu preiua doar drepturile persoanei decedate, ci și obligațiile, dacă decid să accepte moștenirea. Cu alte cuvinte, odată ce au acceptat o moștenire, persoanele vizate de ea vor trebui să plătească toate datoriile care nu au fost plătite de către persoana decedată. Inclusiv pe cele fiscale.

În acest sens, un Proiect de ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal prevede că moștenitorii vor fi informați de către Fisc cu privire la datoriile față de buget pe care antecesorul celor care moștenesc le-a avut.

Proiectul prevede că, odată ce a fost acceptată moștenirea, Fiscul va comunica o decizie succesorilor cu privire la datoriile pe care aceștia le-au preluat de la persoana decedată. Doar prin comunicarea acelei decizii se va face preluarea datoriei, conform propunerii de modificare a Codului de procedură fiscală.

Avantajul este că succesorii vor fi informați, exact, cu privire la datoriile față de Fisc pe care le au.
Informarea se va face doar după ce moștenitorii au acceptat drepturile și obligațiile transmise de la persoana decedată.

Astfel, este recomandat ca ei să se informeze înaintea acceptării moștenirii ce datorii (inclusiv față de stat) ar prelua și să nu aștepte comunicarea din partea Fiscului. Dacă o așteaptă și își dau seama că datoriile sunt prea mari, va fi prea târziu, moștenirea fiind deja acceptată și obligațiile trebuind să fie plătite.

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Echinocțiul de toamnă 2024: Sfârșitul oficial al verii și începutul toamnei astronomice. Pe ce dată începe ziua să scadă, iar noaptea să devină tot mai lungă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echinocțiul de toamnă 2024: Sfârșitul oficial al verii și începutul toamnei astronomice. Pe ce dată începe ziua să scadă, iar noaptea să devină tot mai lungă Echinocțiul de toamnă 2024, când Soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, va avea loc pe 22 septembrie, la ora 15.43 și marchează începtul toamnei. Ziua va începe treptat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea