Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu, consilier local A.N.A. – “Blocul Turturica”, un veșnic troc electoral pentru locuitorii cartierului Arnsberg

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mircea Trifu, consilier local A.N.A. – “Blocul Turturica”, un veșnic troc electoral pentru locuitorii cartierului Arnsberg

De peste 30 de ani, veșnica conducere a primăriei Alba Iulia, face același joc în fiecare an premergător alegerilor locale.

Locuitorilor din blocul G2 (Turturica) le promite că dacă votează bine, nimeni nu-i va evacua de acolo, iar locuitorilor din cartier că vor rade de pe fața pământului respectivul bloc.

Anul acesta pare mai credibilă ultima ofertă pentru că deja cele peste 60 de apartamente închiriate de către primărie au rămas fără locuitori, aceștia fiind evacuați cu mare tărăboi în urmă cu 2 ani.

Primăria s-a și grăbit să scoată la licitație studiul de fezabilitate care va releva costurile pentru demolarea blocului, proiectarea parcării și execuția ei. Problema este că momentan mai sunt încă aproximativ 25 de familii care dețin acte de proprietate pe garsonierele respective, fiecare având 11 mp suprafață.

Expropierea locatarilor poate fi un proces de lungă durată, mai ales că sunt semnale că aceștia vor depune plângeri penale pentru amenințare, intimidare și alte aspecte care vor avea pentru rezolvare termene destul de lungi, fără să mai implice cheltuieli cu avocați pentru aceștia.

Mai mult decât atât, proprietarii vor încerca prin toate tertipurile să lungească procesul de expropiere pentru că primăria Alba Iulia le-a oferit suma ridicolă de 3.000 de euro pe o astfel de locuință, adică 29 euro/mp!?

Pe de altă parte, foamea de voturi este atât de mare, încât gașca P.D.L. (astăzi camuflată sub numele de P.N.L.) este dispusă la orice promisiuni celor din Arnsberg, pentru care calvarul Turturica pare că nu se mai termină.

Dar să vă spun ultima șmecherie a conducerii primăriei în această problemă.

În urmă cu câteva luni am solicitat primăriei să ia în calcul realizarea unei parcări în cartierul Arnsberg, într-o poziție mult mai centrală, adică vis-à-vis de Biserica Evanghelică. Am specificat că regimul de înălțime să fie D+P+1, adică să nu cumva să umbrească clădirile din jur, explicând că în locul demolării blocului G2 Turturica, care ar costa aproximativ 300.000 de euro, s-ar putea valorifica blocul respectiv prin modernizarea lui și din trei garsoniere de 11 mp se poate face una de 33 mp.

Cu banii obținuți din vânzare s-ar putea face respectiva parcare. Adică în loc să cheltuim 600.000 de euro pentru ceva ce nu se va realiza niciodată, locația blocului G2 fiind într-un fund de sac, cu un singur acces, să realizăm ceva serios care să mărească numărul de parcări în mod real.

Surpriza mea a fost să citesc pe site-ul primăriei Alba Iulia că propunerea mea a fost supusă consultării publice în altă formă decât cea propusă de mine, adică nu cu D+P+1, ci cu P+3.

Revoltat, am sunat la biroul urbanistic și am obținut în extremis, modificarea propunerii în forma propusă inițial de mine.

Doar că în paralel, niște “tovarăși de bine”  s-au deplasat în cartier și pentru prima dată în istorie, o consultare publică pe site-ul primăriei Alba Iulia a strâns vreo 30 de semnături.

Cele 30 de semnături au fost împotriva regimului de înălțime P+3 propus de primărie, nici  într-un caz de mine!

M-am lămurit în final că fenta, șmecheria, într-un cuvânt administrația de tip “alba, neagra”  nu-și poate schimba metehnele peste noapte și-mi pun speranța că în 2020, albaiulienii vor scutura atât de tare copacul otrăvit, plantat acum 25 de ani de către P.D.L., încât vom scăpa în final de năpasta asta.

Al dumneavoastră consilier local A.N.A.,

Mircea Trifu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Circulația rutieră pe podul de la Gâmbaş rămâne DESCHISĂ până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a variantei alternative. Ce restricții vor trebui să respecte șoferii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulația rutieră pe podul de la Gâmbaş rămâne DESCHISĂ până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a variantei alternative. Ce restricții vor trebui să respecte șoferii Circulația rutieră pe podul de la Gâmbaş rămâne deschisă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a variantei alternative DJ 107E: Aiud (DN1) – Ciumbrud – Păgida – Gâmbaș, cu respectarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea